Όσλο: Έπεσε πάνω σε οικογένεια με κλεμμένο ασθενοφόρο

Υπάρχουν τραυματίες - Ανάμεσά τους δύο μωρά

Πανικός επικράτησε στο Όσλο το μεσημέρι όταν ένας οπλισμένος άνδρας έκλεψε ασθενοφόρο και το έριξε πάνω σε μια οικογένεια τραυματίζοντας 5 ανθρώπους,  οι δύο από τους οποίους είναι μωρά, γνωστοποίησαν στο Reuters η νορβηγική αστυνομία και νοσοκομειακοί αξιωματούχοι.

«Δύο μωρά τραυματίσθηκαν αφού το κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μια οικογένεια. Είναι δίδυμα ηλικίας επτά μηνών και περιθάλπονται», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, ο Άντερς Μπάγερ. Τα τραύματά τους ωστόσο είναι ελαφρά, δήλωσε αργότερα η αστυνομία.

Το βίντεο είναι λίγα λεπτά μετά τη στιγμή της επίθεσης

 

Μέσω Twitter η αστυνομία του Όσλο ανέφερε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και πως ο οπλισμένος άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά από τα πυρά που έριξαν εναντίον του προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης είναι υπό κράτηση.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία, ανέφερε η αστυνομία.

 

 

Εδώ φαίνεται ο δράστης, ο οποίος έχει ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε πως το πλήρωμα του ασθενοφόρου ανταποκρινόταν σε ένα περιστατικό ρουτίνας όταν το όχημα εκλάπη. «Είχαν κληθεί για ένα συνηθισμένο τροχαίο ατύχημα όταν συνάντησαν τον ένοπλο», είπε ο Μπάγερ και προσέθεσε πως το νοσοκομείο εντόπισε γρήγορα το ασθενοφόρο χάρη στο ενσωματωμένο GPS.

«Μερικά λεπτά αργότερα ένα από τα άλλα ασθενοφόρα μας κατάφερε να σταματήσει το κλεμμένο όχημα πέφτοντας πάνω του. Η αστυνομία έφθασε μετά τη σύγκρουση και τον συνέλαβε», είπε.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top