Η Ευρώπη απαντά στην Τουρκία με κυρώσεις και εμπάργκο

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ ετοιμάζουν την απάντηση στην επίθεση στη Συρία

ΕΕ και Τουρκία

Την ευρωπαϊκή αντίδραση στην επίθεση του στρατού της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία θα συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως η επιβολή κυρώσεων, αλλά και το πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων.

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία την περασμένη Τετάρτη προκάλεσε κατακραυγή και την καταδίκη των συμμάχων της Τουρκίας στη Δύση, που φοβούνται ότι θα προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Συμμαχία Κούρδων με Άσαντ: «Επιλέξαμε τον λαό μας αντί της γενοκτονίας»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απαίτησε τον «άμεσο τερματισμό» της επίθεσης κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής της με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Βερολίνο ανέστειλε εξάλλου τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη Συρία, μέτρο που ανακοίνωσαν επίσης η Γαλλία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Την ίδια ώρα, χώρες όπως η Σουηδία εισηγούνται και επιβολή περιοριστικών μέτρων σε αξιωματούχους της Τουρκίας.

Στο σημερινό συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την επιβολή εμπάργκο όπλων ή κυρώσεων στην Άγκυρα. Το ζήτημα ίσως συζητηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας.

Εξάλλου, στις σημερινές εργασίες, τις οποίες θα παρακολουθήσει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Γκάιρ Πίντερσεν, θα εξεταστούν επίσης οι τουρκικές γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου και οι εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top