Επίθεση στη Γαλλία: Αυτός είναι ο 19χρονος που έπεσε νεκρός

Ο δράστης άκουγε φωνές

Σημαντικές πληροφορίες για την επίθεση που σημειώθηκε κοντά σε σταθμό του Mετρό στη γαλλική πόλη Βιλερμπάν, το Σάββατο, με ένα νεκρό και εννιά τραυματίες, έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός εισαγγελέας της Λυών.

Ο δράστης, ένας Αφγανός, ο οποίος πριν την επίθεση είχε κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και άκουγε φωνές. Οι αρχές δε χαρακτηρίζουν την επίθεση τρομοκρατική.

Ένα 19χρονο αγόρι είναι το θύμα του Αφγανού, που το απόγευμα του Σαββάτου επιτέθηκε με ένα μαχαίρι και μια σούβλα ψησταριάς στο πλήθος, στην πόλη Βιλερμπάν. Ο θάνατος του νεαρού ήταν ακαριαίος. Από την επίθεση, εννέα άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρία δίνουν μάχη για να κρατηθούν τη ζωή.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς ακινητοποιήσαν το δράστη: «Δημιουργήσαμε μια περίμετρο για να μη δραπετεύσει. Όπως ο δράστης βρισκόταν εδώ, εμείς είμαστε κάπου προς τα πίσω και ο δράστης έκανε κινήσεις με τα μαχαίρια. Όλος ο κόσμος απομακρύνθηκε. Κάποια στιγμή του φωνάξαμε, άφησε κάτω τα μαχαίρια, άφησε κάτω τα μαχαίρια…του το είπαμε πολλές φορές, δεν ήθελε να καταλάβει, του το επαναλάβαμε κι εκεί κατάλαβε πως είμαστε περισσότεροι και ότι υπήρχαν πίσω άνθρωποι που θα τον χτυπούσαν» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Ο δράστης από το Αφγανιστάν που είναι γύρω στα 30 έχει αιτηθεί άσυλο στη Γαλλία και έφερε δυο ταυτότητες. Οι γαλλικές αρχές δε συνδέουν την επίθεση με την τρομοκρατία και χαρακτηρίζουν τον Αφγανό «παρανοϊκή προσωπικότητα» με έντονα ψυχωτικά συμπτώματα. Πριν την επίθεση είχα κάνει χρήση ινδικής κάνναβης.

Εξήγησε πως είναι μουσουλμάνος και πως άκουσε το απόγευμα φωνές που πρόσβαλλαν τον Θεό και του έδιναν εντολές να σκοτώσει. Πίστευε πως γνώρισε στο πρόσωπο του πρώτου θύματος, ένα άτομο με το οποίο είχε διαφορές κατά την διάρκεια του πρώτου περάσματος του στην Αγγλία. Είπε πως ενήργησε από εκδίκηση. Τα λεγόμενα του παραμένουν ασυνάρτητα και μπερδεμένα.

Την ίδια μέρα στο Παρίσι,  γυναίκες φορώντας μπουρκίνι, επιχείρησαν να κολυμπήσουν σε δημοτική πισίνα, προκαλώντας το κλείσιμο της, όταν οι υπεύθυνοι κάλεσαν την αστυνομία για να τις απομακρύνουν.  

Οι γυναίκες με το μπουρκίνι που θέλησαν να καταγγείλουν την ισλαμοφοβία, είχαν την υποστήριξη φεμινιστριών, τρανσέξουαλ και ανδρών της οργάνωσης υποστήριξης που δημιουργήθηκε για την περίσταση.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top