Πλούσιος Αμερικανός τουρίστας μαχαίρωσε και σκότωσε αστυνομικό

Είχε μόλις επιστρέψει στην υπηρεσία του από τον μήνα του μέλιτος

Οργή και θλίψη είναι τα συναισθήματα της ιταλικής κοινής γνώμης για την άγρια δολοφονία ενός Ιταλού αστυνομικού από  πλούσιο Αμερικανό τουρίστα στο κέντρο της Ρώμης. 

Τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, ο 35χρονος χωροφύλακας Μάριο Ρέγκα Τσερτσιέλο δολοφονήθηκε άγρια με οχτώ μαχαιριές από δύο νεαρούς άνδρες, στην προσπάθειά του να τους συλλάβει για την κλοπή ενός σακιδίου πλάτης σε μια πλούσια συνοικία κοντά στο Βατικανό. 

Ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε - φωτογραφία: AP Images

Κάμερες κυκλοφορίας κατέγραψαν καρέ κατέ τη στιγμή της δολοφονίας, όπως και τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών, με τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι να προκαταλαμβάνει ότι οι δράστες είναι αλλοδαποί με καταγωγή από το Μαγκρέμπ. Μέσω Twitter ζήτησε μάλιστα να τους επιβληθεί ισόβια ποινή καταναγκαστικών έργων, χαρακτηρίζοντάς τους «μπάσταρδους».

Το σημείο, όπου έπεσε νεκρός από οχτώ μαχαιριές - φωτογραφία: AP Images

Αρκετοί χρήστες των social media συνέχισαν στο ίδιο ρατσιστικό και ξενοφοβικό ύφος, με την αστυνομία να μην κάνει κανένα σχόλιο για τις διαρροές στα ΜΜΕ όσον αφορά στην υπηκοότητα των δραστών. 

Τελικά το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν για τη δολοφονία του χωροφύλακα, δύο 19χρονοι Αμερικανοί που διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο και είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ το ίδιο βράδυ. 

Οι δράστες της δολοφονίας

Ο ένας από αυτούς, μετά από πολύωρη ανάκριση «λύγισε» και ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας. Όμως η υπόθεση αποδείχθηκε λίγο πιο πολύπλοκη από ό,τι παρουσίαζαν τα ιταλικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο άνδρας που κατήγγειλε στην αστυνομία την κλοπή του σακιδίου του ήταν έμπορος ναρκωτικών και είχε πουλήσει στους δύο Αμερικανούς ταμπλέτες ασπιρίνης, ως κοκαΐνη. 

Οι δράστες για να τον εκδικηθούν επέστρεψαν για να κλέψουν το σακίδιο πλάτης και του έδωσαν ραντεβού στις 03:00 τα ξημερώματα για να του το επιστρέψουν έναντι 100 ευρώ. 

Ο ντίλερ όμως κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία κι έτσι οι χωροφύλακες εμφανίστηκαν στο σημείο του ραντεβού με πολιτικά. Ο 35χρονος αστυνομικός, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τον μήνα του μέλιτος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης, η οποία όμως κατέληξε σε τραγωδία. 

Οι δύο 19χρονοι τέθηκαν υπό κράτηση για ανθρωποκτονία και απόπειρα εκβιασμού και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής του. 

Λουλούδια στο σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός - φωτογραφία: AP Images

Το σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός έχει γεμίσει με λουλούδια, από Ιταλούς που σπεύδουν να τον τιμήσουν. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στη γενέτειρά του, στους πρόποδες του Βεζούβιου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top