Μέλισσες ζούσαν στο μάτι της και τρέφονταν από τα δάκρυά της

Το ότι δεν έτριψε τα μάτια της, την έσωσε

ανθρώπινο μάτι

Ένα πρωτοφανές περιστατικό στα ιατρικά χρονικά καταγράφηκε στην Ταϊβάν. Νεαρή γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στα μάτια της και οι γιατροί εντόπισαν κάτω από το βλέφαρό της τέσσερις μικροσκοπικές μέλισσες. 

Η 29χρονη γυναίκα πήγε στις αρχές της εβδομάδας στο νοσοκομείο, καθώς τα μάτια της είχαν πρηστεί και πονούσαν πολύ. Η ίδια περίμενε ότι θα πρόκειται για μια απλή μόλυνση, αλλά η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική. 

Οι οφθαλμίατροι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φουγίν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο επικεφαλής της ομάδας κατάφερε να αφαιρέσει τα τέσσερα έντομα από τα μάτια της γυναίκας, τραβώντας προσεκτικά τα πόδια τους κάτω από ένα μικροσκόπιο, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσει και να θέσει σε κίνδυνο την όρασή της. 

Η νεαρή γυναίκα είχε πάει στο νεκροταφείο για να φροντίσει το μνήμα ενός συγγενή της. Εκεί, την ώρα που ξεχορτάριαζε οι μέλισσες μπήκαν στα μάτια της χωρίς εκείνη να το καταλάβει και απέδωσε το τσούξιμο που ένιωσε στο χώμα που έπεσε πάνω της όταν φύσηξε αέρας. 

Όταν γύρισε στο σπίτι της, ξέπλυνε τα μάτια της με νερό, όμως η ενόχληση έγινε ακόμα πιο έντονη, τα μάτια της άρχισαν να πονάνε και πρήστηκαν. Αποφάσισε λοιπόν να πάει στον γιατρό και οι γιατροί της είπαν ότι κάτω από τα βλέφαρά της υπάρχουν τέσσερις μικροσκοπικές μέλισσες, ακόμα ζωντανές που κινούνται στα μάτια της και τρέφονται από τα δάκρυά της. 

Το συγκεκριμένο είδος μέλισσας είναι μικρό σε διαστάσεις και προσελκύεται από τον ανθρώπινο ιδρώτα και τα δάκρυα. Οι «sweat bees» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) δεν είναι επιθετικές και τσιμπούν μόνο εάν προκληθούν. Γι’ αυτό και οι γιατροί είπαν στην 29χρονη πως ήταν πολύ τυχερή που δεν έτριψε τα μάτια της, καθώς αυτό θα μπορούσε να της στοιχίσει ακόμα και την όρασή της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top