Πάνω από 3 εκατομμύρια οι υπογραφές κατά του Brexit μέσα σε δύο ημέρες

Ζητούν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

brexit

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια μέσα σε μόλις δύο ημέρες, οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν κατά του Brexit.

Η διαδικτυακή αίτηση που απευθύνεται στη βρετανική κυβέρνηση καλώντας την να ακυρώσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του βρετανικού κοινοβουλίου και έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Χθες, οι υπογραφές έφτασαν κάποια στιγμή τις 1.500 το λεπτό, με αποτέλεσμα το site να «πέσει».Ο αριθμός των υπογραφών έχει ξεπεράσει από πολύ νωρίς το όριο των 100.000, που απαιτείται ώστε να τεθεί ενδεχομένως υπό συζήτηση στο Ουεστμίντστερ.

Είναι επίσημο: Παράταση του Brexit έως τις 22 Μαΐου ή... τις 12 Απριλίου

Διαρροή: Αυτή είναι η συμφωνία των 27 για παράταση στο Brexit!

Brexit: Έπεσε το site που συγκεντρώνει υπογραφές για παραμονή στην Ευρώπη

Στόχος της αίτησης είναι να «αποδείξει την ισχύ της στήριξης της κοινής γνώμης, όπως εκφράζεται αυτή τη στιγμή, υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η σχετική σελίδα και καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν τώρα, καθώς «ένα ακόμη δημοψήφισμα μπορεί να μην οργανωθεί ποτέ.

Μεταξύ εκείνων που έχουν υπογράψει κατά του Brexit είναι διάσημες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο ηθοποιός Χιου Γκραντ και η τραγουδίστρια Άνι Λένοξ. 

«Όσοι διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή έχουν βρετανική υπηκοότητα μπορούν να υπογράψουν το αίτημα. Αυτό περιλαμβάνει και τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό», ανέφερε το κοινοβούλιο στο Twitter.
Αυτό που διευκρινίζεται πάντως, είναι ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί «άμεσα να αλλάξει τον νόμο ή να οδηγήσει σε μια ψηφοφορία για την εφαρμογή του αποτελέσματος της αίτησης».

Αυτού του είδους οι διαδικτυακές συλλογές υπογραφών επιτρέπουν στους Βρετανούς «να καταγράψουν τις ανησυχίες τους στην πολιτική ημερήσια διάταξη» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Χόμπολτ, ειδική σε θέματα κοινής γνώμης στο London School of Economics (LSE), ωστόσο δεν αποτελεί «ένα μέσο για να ληφθούν δημοκρατικές αποφάσεις όπως οι εκλογές ή τα δημοψηφίσματα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top