Πώς ο Πούτιν μέσω μίας 21χρονης απέκτησε «πρόσβαση» σε έγγραφα της Ευρώπης

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εργάζεται η κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ

πουτιν πεσκοφ

Η κόρη του εκπρόσωπου Tύπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εργάζεται ως μαθητευόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε διάφορα έγγραφα της ΕΕ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του RFE/RL. 

Σύμφωνα με το RFE/RL πρόκειται για την «Yelizaveta Peskova, 21χρονη κόρη του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ».

«Η κυρία Peskova είναι σίγουρα η κόρη μιας σημαντικής προσωπικότητας στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά ως φοιτήτρια δεν έχει λιγότερα δικαιώματα από άλλους νέους να κάνει πρακτική ως μέρος των σπουδών της», δήλωσε ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Aymeric Chauprade και εργοδότης της κοπέλας προς το RFE/RL, προσθέτοντας ότι «η Peskova δεν εργάζεται επί του παρόντος στη Ρωσία, είτε για κρατική, είτε για ιδιωτική οντότητα».

«Μέχρι τα τέλη του 2015, ο Chauprade ήταν μέλος του εθνικού μετώπου της Marine Le Pen και ήταν ο κορυφαίος υποψήφιος του κόμματος στην περιοχή του Παρισιού για τις ευρωεκλογές του 2014», αναφέρει το RFE/RL. Είναι μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του ΕΚ και της υποεπιτροπής για την ασφάλεια και την άμυνα.

«Ήταν ένας από τους διεθνείς παρατηρητές στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη Μόσχα στην Κριμαία μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση επί της ουκρανικής χερσονήσου τον Μάρτιο του 2014».

«Τότε, ο Chauprade χαρακτήρισε το δημοψήφισμα δικαιολογημένο, μια θέση σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει.

Tου Θάνου Αθανασίου, ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top