Κίνα: Υπουργός άργησε τρία λεπτά και ζήτησε δημόσια συγγνώμη

Την παραίτησή του ζητά η αντιπολίτευση

Γιοσιτάκα Σακουράντα

Σε… μπελάδες μπήκε για ακόμα μία φορά ο Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων και Κυβερνοασφάλειας της Κίνας.

Ο Γιοσιτάκα Σακουράντα καθυστέρησε τρία λεπτά να δώσει «το παρών» σε συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού της βουλής, με αποτέλεσμα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να γίνουν έξαλλοι.

Ο αργοπορημένος υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την αντιπολίτευση, η οποία απείχε πέντε ώρες από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατηγορώντας τον Γιοσιτάκα Σακουράντα για ασέβεια στα καθήκοντά του.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Σακουράντα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο κάνοντας τη μία γκάφα μετά την άλλη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 69χρονος υπουργός δέχτηκε δριμεία κριτική μετά από δήλωση που έκανε, με αφορμή την 18χρονη πρωταθλήτρια κολύμβησης Ρικάκο Ικέε, η οποία ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με λευχαιμία:

«Αυτή έχει τη δυνατότητα να φέρει χρυσά μετάλλια (στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020), μια αθλήτρια για την οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος» δήλωσε ο Γιοσιτάκα Σακουράντα προκαλώντας σάλο. Τότε είχε αναγκαστεί να ζητήσει και πάλι δημόσια συγγνώμη.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη του γκάφα. Αν και υπουργός Κυβερνοασφάλειας, πριν μερικούς μήνες  σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης στη βουλή παραδέχθηκε πως δε γνωρίζει να χρησιμοποιεί υπολογιστές και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μια δουλειά που κάνουν οι υφιστάμενοί του.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του Σακουράντα. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με το ερώτημα αν ο Ιάπωνας υπουργός είναι κατάλληλος για το υπουργείο στο οποίο προΐσταται το 65% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μόνο το 13% ενέκρινε το έργο του.

Ο Σακουράντα ανέλαβε Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων και Κυβερνοασφάλειας τον περασμένο Οκτώβριο  μετά τον ανασχηματισμό του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, την ώρα που το Τόκιο έχει αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top