Τουρκία: «Θες να είσαι κυρία; Μη γλύφεις το παγωτό σου δημόσια»

Δήμος της γειτονικής χώρας δίνει...μαθήματα συμπεριφοράς

τουρκια δημος παγωτο

«Θέλετε να φέρεστε αριστοκρατικά; Τότε μη γλύφετε το παγωτό σας δημοσίως». Αυτό… «συμβουλεύει» τις γυναίκες να κάνουν τουρκικός δήμος στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σφοδρές αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να αναφέρουν πως η εν λόγω προτροπή πλήττει τις ελευθερίες των γυναικών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα δίμηνα επιμορφωτικά σεμινάρια προς τις γυναίκες, τους «διδάσκουν» καλούς τρόπους και πώς να συμπεριφέρονται σε δημόσιους χώρους.

Τα μαθήματα με τίτλο «πώς να είσαι μία κυρία στην Κωνσταντινούπολη», διδάσκουν στις γυναίκες πώς να είναι ευγενικές, πώς να χρησιμοποιούν τα μαχαιροπίρουνα αλλά και πώς να μη μιλάνε με το στόμα τους γεμάτο.

Μέχρι εδώ… όλα καλά. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο σημείο στον «οδηγό κυριών», που τονίζει πως οι γυναίκες δε θα έπρεπε να γλύφουν δημόσια το παγωτό τους.

Το να απολαμβάνουν το παγωτό τους μπροστά σε κοινό δεν είναι το μόνο «αμάρτημα». Οι γυναίκες επίσης δε θα πρέπει να μασάνε τσίχλα, να χρησιμοποιούν λέξεις της αργκό, να μιλάνε για πολλή ώρα στο τηλέφωνο ενώ είναι μέσα στο λεωφορείο αλλά και να ρωτάνε άνδρες που μόλις γνώρισαν αν είναι παντρεμένοι και πόσα παιδιά έχουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top