Σιβηρία: Τέλος η αεροπειρατεία - Συνελήφθη ο ένοπλος

Ποιος είναι ο άνδρας που προκάλεσε τεράστια κινητοποίηση στις Αρχές

Φωτογραφία αρχείου AP Images/Alexander Zemlianichenko

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο άνδρας που έκανε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Aeroflot. Η ρωσική Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατείας δήλωσε στο Sputnik ότι ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να πείσει τον ένοπλο, ότι το αεροσκάφος χρειαζόταν ανεφοδιασμό κι έτσι προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο ρωσικής πόλης που βρίσκεραι 240 χλμ. μακριά από τη Μόσχα. 

Ο δράστης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax είναι ψυχολογικά ασταθής και έχει συλληφθεί στο παρελθόν πολλές φορές γιατί ήταν μεθυσμένος. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο ένοπλος άνδρας ονομάζεται Πάβελ και είναι 41 ετών. Μία άλλη πηγή ανέφερε στο Sputnik, ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μεθυσμένος και αυτή τη φορά.

#UPDATE: #Aeroflot flight1515 from Siberian city of Surgut to #Moscow turns back-RT pic.twitter.com/apMRIVWNDp

Το χρονικό του θρίλερ στον αέρα

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στη Σιβηρία όταν ένας επιβάτης σε πτήση της Aeroflot, που φέρεται ότι ήταν ένοπλος, κρατούσε ομήρους τους 67 επιβάτες και πλήρωμα και στη συνέχεια υποχρέωσε τους πιλότους να προσγειώσουν το αεροσκάφος αντί της Μόσχας, που ήταν ο προορισμός, στην πόλη Χαντί-Μανσίσκ της Σιβηρίας, μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik.

Η πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, ενώ ο δράστης ζητούσε να κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top