Η πρώτη, ίσως, και η τελευταία φορά που βλέπουμε τη Μέρκελ να βουρκώνει

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μου» δήλωσε στον αποχαιρετιστήριο λόγο της

«Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή».

Με αυτά τα λόγια, εμφανώς συγκινημένη, η Άνγκελα Μέρκελ αποχαιρέτησε τα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), από την ηγεσία του οποίου αποχωρεί μετά από 18 χρόνια.

Η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε αναδρομή της πορείας της στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και ως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας πως όταν έγινε αρχηγός το κόμμα ήταν σε βαθειά κρίση.

«Το CDU είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από 18 χρόνια και πρέπει να κοιτάζει προς το μέλλον», είπε η Μέρκελ.

Μέρκελ: Η αρχή του τέλους για το «κοριτσάκι» του Κολ

«Δεν γεννήθηκα Καγκελάριος ούτε Πρόεδρος Κόμματος. Πάντοτε επιθυμούσα να κάνω το καθήκον μου με αξιοπρέπεια και θέλω να αποχωρήσω με αξιοπρέπεια», πρόσθεσε, καλώντας τα στελέχη του κόμματος της «να υπερασπιστούμε τις φιλελεύθερες αξίες μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Επί σχεδόν 10 λεπτά χειροκροτούσαν οι σύνεδροι τη Μέρκελ

Σχεδόν δέκα λεπτά χειροκροτούσαν οι σύνεδροι την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραιτήθηκε από την ηγεσία του CDU

«Τώρα είναι η ώρα για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο. Σήμερα, έχω κατακλυστεί από ένα και μόνο συναίσθημα: ευγνωμοσύνη. Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» κατέληξε εμφανώς συγκινημένη.

Τη συγκίνηση της την επέτεινε το αποθεωτικό χειροκρότημα από 1.000 συνέδρους και άλλους τόσους προσκεκλημένους επί σχεδόν δέκα (!) λεπτά. Μάλιστα, κάποιοι από τους σύνεδρους κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σε ευχαριστούμε, αρχηγέ!». 

Οι υποψήφιοι νέοι πρόεδροι του CDU είναι οι Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, Φρίντριχ Μερτς και Γενς Σπαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top