Έβαψε τα μαλλιά της και πήγε να πεθάνει

Παραμορφώθηκε το πρόσωπό της από το πρήξιμο

Η 19χρονη

Τον χάρο με τα μάτια της είδε μια 19χρονη Γαλλίδα, η οποία κινδύνευσε να πεθάνει από αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών. 

Η 19χρονη Εστέλ πριν από δέκα μέρες πήγε να αγοράσει μια βαφή μαλλιών από σούπερ μάρκετ. Έκανε μάλιστα και τη δοκιμή για τυχόν αλλεργίες, όπως ακριβώς έγραφε το πακέτο, αλλά αντί να περιμένει 48 ώρες, περίμενε μόνο 30 λεπτά. 

Η Εστέλ μετά το αλλεργικό σοκ

Μόλις έβαλε τη βαφή στα μαλλιά της άρχισε να έχει ενοχλήσεις και νόμιζε ότι το κρανίο της θα καεί. Αμέσως ξέβγαλε το προϊόν και πήγε σε ένα φαρμακείο, όπου της χορηγήθηκαν αντισταμινικά γιατί ένιωθε απίστευτη φαγούρα. 

Το επόμενο πρωί ξύπνησε και ένιωσε τον απόλυτο τρόμο, καθώς το κεφάλι της είχε πρηστεί. Η μητέρα της την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι νοσοκόμες κατάλαβαν ότι είχε πάθει αλλεργικό σοκ από την ουσία PPD που περιέχουν πολλές βαφές μαλλιών. 

Το πρήξημο ανέβηκε στα μάτια της και ένιωθε ότι καίγεται το κρανίο της

«Οι νοσοκόμες μου είπαν ότι είχε ξανασυμβεί πολλές φορές. Το κεφάλι μου είχε διάμετρο 63 εκατοστά, ενώ κανονικά είναι στα 56! Πήρα κορτιζόνη και αντισταμινικά αλλά το οίδημα άρχισε να ανεβαίνει προς τα μάτια και το μέτωπο. Είχα την αίσθηση ότι είχα το κεφάλι σε μπουκάλι», έγραψε η 19χρονη στον λογαριασμό της στο Facebook.

Πήγε και πάλι στα επείγοντα, όπου οι γιατροί την καθησύχασαν ότι θα περάσει. Η μητέρα της όμως ανησύχησε και την πήγε στο νοσοκομείο διπλανή πόλης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η κοπέλα άρχισε να έχει ταχυπαλμία, η γλώσσα της πρήστηκε και κοβόταν η αναπνοή της. 

Η Εστέλ μετά την περιπέτεια της υγείας της

«Οι γιατροί μου έκαναν μια ένεση αδρεναλίνης και έμεινα στο νοσοκομείο», έγραψε.

Η ιστορία της απασχόλησε και τα γαλλικά ΜΜΕ, αρκετά από τα οποία επικοινώνησαν με την Αρχή Φαρμάκου, η οποία ανέφερε ότι δεν έχει διαπιστωθεί αύξηση των αλλεργιών στη συγκεκριμένη ουσία και ότι η ποσότητα του PPD στις βαφές μαλλιών έχει μειωθεί από το 2013.

Η ουσία PPD βρίσκεται επίσης στα σκούρα ρούχα, όπως τα τζιν ή στα τατουάζ που κάποιοι κάνουν στις παραλίες, κυρίως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top