Κατέγραψε τον θάνατό της – Έσκασε κάψουλα με κοκαΐνη στο στομάχι της

Μετέφερε τα ναρκωτικά από τη Βραζιλία στην Πορτογαλία

Η Βραζιλιάνα που πέθανε

Τις τελευταίες της στιγμές κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου η 28χρονη Deyse Ricarte, όταν έσπασε μέσα στο στομάχι της μια από τις κάψουλες με κοκαΐνη που μετέφερε λαθραία από τη Βραζιλία στην Πορτογαλία. 

Η Deyse θέλησε να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά της οικογένειά της, καθώς ήξερε ότι πλησιάζει το τέλος της. 

Όπως έγινε γνωστό, η Deyse μετέφερε 71 γραμμάρια κοκαΐνης μέσα σε δεκάδες σφαιρίδια. Όμως, ένα από αυτά έσπασε, με αποτέλεσμα να πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών. 

Η ίδια ήταν μητέρα ενός 11χρονου αγοριού κι έστειλε το τελευταίο της βίντεο σε μια φίλη της από το δωμάτιό της στη Λισαβόνα, όταν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. 

Στο βίντεο φαίνεται να χτυπά συχνά το στήθος της, καθώς δυσκολεύεται να αναπνεύσει και ακούγεται να λέει:

«Πιστεύεις ότι το πρόσωπό μου είναι πρησμένο ή φυσιολογικό; Νομίζω πεθαίνω φίλη μου. Θεέ μου, βοήθησέ με. Φίλη μου, μίλησε στη μητέρα μου και πες της ότι την αγαπούσα. Και τον πατέρα μου. Δε θα τα καταφέρω. Θεέ μου, βοήθησέ με».

Φρόντισε μάλιστα να στείλει μια φωτογραφία της κάρτας του ξενοδοχείου, όπου έμενε για να την αναζητήσει. 

Η γυναίκα είχε αναχωρήσει από το Belo Horizonte στις 8 Ιουλίου και βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα της επόμενης μέρας στο ξενοδοχείο Sao Pedro της Πορτογαλίας. 

Η αστυνομία εκτιμά ότι συμφώνησε να μεταφέρει τα ναρκωτικά με αντίτιμο 2.350 λίρες. 

Η φίλη της Ricarte δήλωσε ότι μιλούσε μαζί της για περίπου δύο ώρες μέχρι που εκείνη ξεψύχησε. Είπε τέλος ότι ήθελε να κάνει πλαστική και ίσως γι’ αυτό συμφώνησε να μεταφέρει τα ναρκωτικά, ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα που πρέπει για να την κάνει. 

Τα "μουλάρια" ναρκωτικών (drug mules), όπως λέγονται, μπορεί να κουβαλούν μέσα στο στομάχι τους ακόμα και 700 γραμμάρια κοκαΐνης. Είναι σύνηθης πρακτική, ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, και τα θύματα-βαποράκια πληρώνονται από 3 έως 5.000 δολάρια για να κάνουν την επικίνδυνη αυτή μεταφορά ναρκωτικών. Οι πιο "τυχεροί" από αυτούς μεταφέρουν τις παράνομες ουσίες δεμένες στο σώμα τους, μέσα σε σόλες παπουτσιών ή μπουκάλια σαμπουάν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top