Ορκίζεται σήμερα ο Ερντογάν ενώπιον 22 αρχηγών κρατών

Πάνω από 3.000 οι καλεσμένοι

Ενώπιον 22 αρχηγών κρατών και περισσότερων από 3.000 καλεσμένων ορκίζεται σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανεξελέγη στις 24 Ιουνίου, με το νέο συνταγματικό σύστημα να του δίνει άκρως ενισχυμένες εξουσίες.

Εκτός από τους αρχηγούς κρατών, «το παρών» στην ορκωμοσία αναμένεται να δώσουν αντιπρόεδροι, πολιτικοί, γραφειοκράτες και υπουργοί από διάφορες χώρες.

Ο Ερντογάν θα παραστεί στο κοινοβούλιο στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιάσει την κυβέρνησή του.

Oρκωμοσία Ερντογάν

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, θα επισκεφθεί το Ανίτκαμπιρ, το μαυσωλείο του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ.

Οι επίσημοι που επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στην τελετή στο προεδρικό μέγαρο είναι οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της ΠΓΔΜ, του Μόλδοβα, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Κοσόβου, του Πακιστάν, του Κιργιστάν, του Σουδάν, της Γουινέας, της Ζάμπιας, της Γουινέας-Μπισάου, της Ισημερινής Γουινέας, της Σομαλίας, της Μαυριτανίας, της Γκαμπόν, του Τσαντ, του Τζιμπουτί, της Βενεζουέλας, όπως επίσης ο Εμίρης του Κατάρ και ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Συνολικά 28 ξένοι επίσημοι --ανάμεσά τους πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι, πρόεδροι κοινοβουλίων και υπουργοί-- θα βρίσκονται στο προεδρικό μέγαρο.

Οι γενικοί γραμματείς του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας 8 Αναπτυσσόμενων Χωρών (D-8) όπως και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, θα είναι επίσης παρόντες.

Μια μέρα μετά την ορκωμοσία του, αύριο Τρίτη, ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη θα δώσει «το παρών» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top