«Εμπόλεμη ζώνη» παραμένει η Νάντη

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών για τον θάνατο του 22χρονου

Άλλη μια νύχτα κόλασης γνώρισε η Νάντη για τον θάνατο του 22χρονου που σκοτώθηκε πριν από τρείς ημέρες από αστυνομικά πυρά.

Οι εκκλήσεις για ηρεμία των γονιών του νεκρού νεαρού αλλά και των γαλλικών αρχών δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα τα επεισόδια και οι συγκρούσεις εξοργισμένων νεαρών με την αστυνομία να έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης

Σε πεδίο μάχης για Τρίτη νύχτα μετατράπηκε η Νάντη

Τα βίαια επεισόδια εξαπλώθηκαν και σε έκτη υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης.
« Είμαστε τρομοκρατημένοι. Βλέπαμε φλόγες παντού. Εκρήξεις. Γνωρίζουμε πως ένας νεαρός έπεσε νεκρός. Ξέραμε πως η κατάσταση θα ήταν τεταμένη» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

52 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν μεταξύ αυτών και το αυτοκίνητο της δημάρχου της Νάντης. 

Ένα καφέ – πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών παραδόθηκε στις φλόγες. Εμπορικά καταστήματα, δημόσια κτίρια και αστυνομικά τμήματα υπέστησαν ζημιές.

Εμπρησμοί εκδηλώθηκαν σε ένα πρατήριο υγρό καυσίμων και επίσης στο επαγγελματικό λύκειο Λεονάρτνο Ντα Βίντσι της Νάντης.

Κατά την διάρκεια των νέων επεισοδίων συνελήφθησαν 4 άτομα. Ανάμεσα τους ένας 14χρονος νεαρό που είχε στην κατοχή του ένα μπιτόνι βενζίνης και φιτίλια.

Παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία και την υπόσχεση του πρωθυπουργού για τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια στην υπόθεση του θανάτου του 22χρονου νεαρού από πυρά της αστυνομίας, οι αρχές για την ώρα δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την τάξη.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που θέλησαν να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του Αμπουντακά Φοφανά ΚΑΤ.

Ο αστυνομικός που αφαίρεσε τη ζωή από τον 22χρονο, τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της εσκεμμένης άσκησης βίας από πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία.  Στη μνήμη του νεαρού η οικογένεια του και περίπου 1000 κάτοικοι της πόλης  πραγματοποίησαν  πορεία και συγκέντρωση στον τόπο της τραγωδίας.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό Δελτίo ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top