Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στην Κούβα

Χάος και πανικός στην επιχείρηση διάσωσης

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι τρεις επιζώντες από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη την Παρασκευή στην Κούβα, όταν ένα Boeing 737 συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 107, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξέπνευσε και μια από τις τρεις γυναίκες που επέζησαν της τραγωδίας.

Είναι η χειρότερη αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει την Κούβα εδώ και τρεις δεκαετίες. Στη δημοσιότητα μάλιστα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που το αεροσκάφος συντρίβεται στο έδαφος.

Στο βίντεο καταγράφεται μια μεγάλη έκρηξη, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί καλύπτουν τον ουρανό. Αμέσως επικράτησε πανικός με σωστικά συνεργεία και απλούς πολίτες να τρέχουν για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, πάντως στην περιοχή τη στιγμή της απογείωσης επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν το αεροσκάφος να γέρνει προς τα δεξιά μετά την απογείωσή του και μετά να συντρίβεται.

«Το μόνο που ακούσαμε ήταν μια έκρηξη. Τα φώτα στο αεροδρόμιο έσβησαν και είδαμε πυκνούς μαύρους καπνούς στον ουρανό, όταν κάποιοι μας είπαν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος», δήλωσε ένας τουρίστας από την Αργεντινή.

Η αμερικανική κατασκευάστρια του αεροσκάφους προσφέρθηκε να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Κούβα μετά το δυστύχημα, «βάσει του νόμου των ΗΠΑ και υπό τη διεύθυνση του (αμερικανικού) Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών και των κουβανικών αρχών».

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι όπου καλλιεργούνται γλυκοπατάτες αφού πέρασε από δασώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο, μόλις 200 μέτρα από κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top