Παγκόσμιο ρεκόρ: Σέρφερ ισορρόπησε σε κύμα 24 μέτρων (VIDEO)

Οι εικόνες του τη στιγμή που δαμάζει το «υδάτινο τέρας», «κόβουν» την ανάσα

Το αδιανόητο κατάφερε ένας σέρφερ από τη Βραζιλία, ο οποίος κατάφερε να ισορροπήσει με τη σανίδα του πάνω σε κύμα 24,28 μέτρων!

Ο Ροντρίγκο Κόσα, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στις 8 Νοεμβρίου του 2018 όταν είχαν σκάσει στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας τα πρώτα γιγάντια κύματα του χειμώνα.

Με το κατόρθωμά του αυτό, ο Κόσα κατάφερε να ξεπεράσει κατά 61 εκατοστά το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του Αμερικανού Γκάρετ Μακναμάρα, επίσης στη Ναζαρέ, ο οποίος το 2011 είχε ισορροπήσει σε κύμα 23,77 μέτρων.

Στον 22χρονο απονεμήθηκε στις 28 Απριλίου 2018 το βραβείο «XXL Bigest Wave» («Το μεγαλύτερο κύμα»), σε διοργάνωση που έλαβε χώρα στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

«Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, με βοηθήσατε να πιστέψω πως ήταν δυνατό (...) το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τι τιμή, εξακολουθώ να μην βρίσκω τα λόγια», έγραψε ο Ροντρίγκο Κόσα στη σελίδα του στο Facebook.

Το μικρό ψαρολίμανο Ναζαρέ, γνωστό για τα τεράστια κύματά του, προσελκύει εδώ και μερικά χρόνια σέρφερ απ' όλο τον κόσμο που ειδικεύονται στα μεγάλα κύματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top