Συνελήφθη serial killer 42 χρόνια μετά – Ο «Δολοφόνος της Χρυσής Πολιτείας» που σκόρπιζε τον τρόμο

Ο 72χρονος άνδρας είναι πρώην αστυνομικός και κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 45 βιασμούς

Συνέλαβαν serial killer 42 χρόνια μετά

Το μυστήριο του serial killer ή αλλιώς «Δολοφόνου της Χρυσής Πολιτείας» φέρονται να έχουν λύσει οι αμερικανικές Αρχές.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της έναν 72χρονο άνδρα, τον Τζόζεφ Τζέιμς Ντιάντζελο, ο οποίος υπήρξε πρώην αστυνομικός και κατηγορείται σύμφωνα με το FBI ότι τις δεκαετίες 1976-1986 διέπραξε 12 ανθρωποκτονίες και 45 βιασμούς στην Καλιφόρνια.

Η σύλληψή του έγινε 42 χρόνια μετά, όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταιριάξουν δείγμα DNA από τις σκηνές των εγκλημάτων με δείγμα DNA που συνέλλεξαν από το σπίτι του 72χρονου στο Σακραμέντο.

(Πώς είναι σήμερα ο 72χρονος)

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ

Η περίπτωση της Jane

Ο serial killer υπήρξε ο φόβος και τρόμος της περιοχής. Του είχαν δώσει διάφορους χαρακτηρισμούς όπως «Ο Βιαστής της Ανατολικής Περιοχής» και ο «Ορίτζιναλ Νυκτόβιος Κυνηγός».

Ο πρώτος καταγεγραμμένος βιασμός έγινε στις 18 Ιουνίου του 1976. Το θύμα, η νεαρή Τζέιν, «λαγοκοιμόταν» στο κρεβάτι της με τον 3χρονο γιο της με το που έφυγε ο άνδρας της για δουλειά. Κάτι την ξύπνησε απότομα. Στην πόρτα του δωματίου στεκόταν ένας μασκοφόρος άνδρας που κρατούσε ένα μεγάλο χασαπομάχαιρο. Έδεσε τη Jane και τον γιο της με κορδόνια παπουτσιών και τους φίμωσε με σκισμένα χαρτιά. Στη συνέχεια απομάκρυνε τον γιο της και τη βίασε. Η Jane δε θέλησε ποτέ να δοθεί το επίθετό της στη δημοσιότητα.

Τα "χαρακτηριστικά" του δολοφόνου

Όταν άρχισαν να καταγγέλλονται βιασμοί στην περιοχή του Σακραμέντο, είχαν όλοι ένα κοινό στοιχείο. Αφορούσαν γυναίκες που ήταν είτε μόνες τους είτε μόνο με τα παιδιά τους.

Ωστόσο το 1977, ένα χρόνο μετά τον βιασμό της Jane, οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και σε σπίτια ζευγαριών.

Τα πρώτα θύματα του serial killer ήταν ο Μπράϊαν και η Κέτι Μαγκιόρε. Τον Φεβρουάριο του 1978 επέστρεφαν σπίτι τους μετά από βόλτα με τον σκύλο όταν τον είδαν να προσπαθεί να μπει σε μια άλλη οικία. Για να τους κλείσει το στόμα τους δολοφόνησε.

Δυο μήνες μετά, ο δολοφόνος απλά «εξαφανίστηκε». Ήταν σαν να είχε ανοίξει η γη και να τον είχε καταπιεί. Το Σακραμέντο ησύχασε, όχι όμως και η πολιτεία της Σάντα Μπάρμπαρα, όπου άρχισαν να καταγράφονται παρόμοια περιστατικά από το 1979 έως το 1986.

«Ήταν τα βιαιότερα, πιο απαθή, κρύα και σοκαριστικά εγκλήματα που κλήθηκα να ερευνήσω» ανέφερε μια ντετέκτιβ που είχε εργαστεί για την υπόθεση-μυστήριο.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Αρχές αδυνατούσαν να φτάσουν στα ίχνη του για 2 λόγους. Πρώτον ο serial killer ήταν πολύ προσεκτικός και δεν άφηνε πίσω του στοιχεία. Δεύτερον, δεν είχαν στη διάθεσή τους την ανάλυση DNA που υπάρχει σήμερα.

Το FBI όμως ποτέ δεν σταμάτησε να τον αναζητά. Όταν πλέον υπήρχε η επιστημονική βοήθεια του DNA, οι Αρχές κατάφεραν να «συνδέσουν» τις επιθέσεις, διαπιστώνοντας πως ο δολοφόνος του Σακραμέντο ήταν το ίδιο άτομο που είχε σκορπίσει τον τρόμο και στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Το 2016, το FBI προσέφερε αμοιβή 50.000 δολαρίων σε οποιονδήποτε είχε την παραμικρή πληροφορία γι΄αυτόν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top