Τα γενέθλια του Χίτλερ γιόρτασαν Νεοναζί στη Γερμανία

Πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ με λάτρεις του Φύρερ από Πολωνία και Τσεχία

Θαυμαστές και οπαδοί του Αδόλφου Χίτλερ συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 20 Απριλίου, ανήμερα των γενεθλίων του στη γερμανική πόλη Όστριτζ στην Ανατολική Σαξονία.

Υποστηρικτές των Ναζί από ολόκληρη τη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία έφτασαν για το φεστιβάλ «Shield and Sword» που γίνεται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη πόλη των 2.500 κατοίκων.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 Νεοναζί κατέφτασαν για το φεστιβάλ, στο οποίο έπαιξαν μουσική γνωστές για τις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις μπάντες.

Παράλληλα στο φεστιβάλ στήθηκαν πάγκοι για να «χτυπήσουν» τατουάζ όσοι ήθελαν, όπως επίσης και πάγκοι με νεοναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό.

Τα παρατράγουδα μάλιστα πριν από το φεστιβάλ δεν έλειψαν, με τους διοργανωτές να υποβάλουν μήνυση εναντίον της δημοτικής αρχής, κατηγορώντας την ότι παρεμποδίζει τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, καθώς το Διοικητικό Δικαστήριο της Δρέσδης απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ.

Και αρκετοί κάτοικοι της πόλης όμως εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του φεστιβάλ, διοργανώνοντας με τη σειρά τους ένα αντιφεστιβάλ ειρήνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top