Ρωσία: Άνδρας πηδά από το φλεγόμενο εμπορικό κέντρο – 41 συνολικά τα νεκρά παιδιά

Συγκλονίζουν οι εικόνες

Στους 64 ανήλθαν οι νεκροί από την τραγωδία σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του πρακτορείου Interfax, μεταξύ των νεκρών είναι και 41 παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε η φωτιά.

Όπως θα δείτε και στο video του «Associated Press», ερασιτέχνης απεικόνισε τη στιγμή που άνδρας πηδά από ένα παράθυρο του φλεγόμενου εμπορικού κέντρου στην πόλη του Κεμέροβο στη Σιβηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πούτιν: «Εγκληματική αμέλεια» η πολύνεκρη φωτιά στο εμπορικό κέντρο

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά κανάλια, συνολικά δυο άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα του κτιρίου που είχε τυλιχτεί στις φλόγες προκειμένου να μην καούν ζωντανοί. Και οι δυο, επιβίωσαν της πτώσης.

Να σημειώσουμε, ότι το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο («Winter Cherry») ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για οικογένειες, και το βράδυ της Κυριακής όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά, ήταν γεμάτο με γονείς και παιδιά, καθώς αυτό ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο των σχολικών διακοπών.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέδωσε τη φωτιά σε εγκληματική αμέλεια, ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες που διερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας είχαν θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα επικοινωνίας με το κοινό στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήταν παράνομα κλειστές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top