Αγία Πετρούπολη: Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον δράστη της έκρηξης στο πολυκατάστημα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια

Η έκρηξη σε πολυκατάστημα της Αγίας Πετρούπολης ήταν τρομοκρατική ενέργεια ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει έναν άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο δράστης να μπαίνει στο κατάστημα την ώρα που ο κόσμος κάνει τα ψώνια του.

Στο βίντεο βλέπετε τη στιγμή κατά την οποία ο φερόμενος ως δράστης μπαίνει στο πολυκατάστημα. Κρατάει σακίδιο, φορά κουκούλα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του και φαίνεται να αποχωρεί χωρίς αυτό.  Από την έκρηξη δεν υπήρξαν ευτυχώς νεκροί αλλά 13 τραυματίες.

«Γνωρίζετε ότι χθες στην Αγία Πετρούπολη εκτυλίχθηκε μία τρομοκρατική ενέργεια. Και ότι προσφάτως οι δυνάμεις ασφαλείας πρόλαβαν μία ακόμη τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο αυτοσχέδιος εκκρηκτικός μηχανισμός είχε 200 γραμμάρια ΤΝΤ» είπε ο Αλεξάντερ Πολιαρκόφ της ρωσικής Αντιτρομοκρατικής.

Ο δράστης είχε τοποθετήσει τη βόμβα σε χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων του πολυκαταστήματος. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη.

Ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε αυστηρές εντολές στους στρατιώτες που γύρισαν θριαμβευτές όπως είπε από τη Συρία όπου αντιμετώπισαν τζιχαντιστές.

«Όταν υπάρχει απειλή για τη ζωή και την υγεία στρατιωτικών μας, πρέπει να αντιδρούμε δυναμικά, να μην πιάνουμε αιχμαλώτους να σκοτώνουμε επί τόπου τους εγκληματίες» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Η Ρωσία έχει δεχθεί επανειλημμένως απειλές από το Ισλαμικό Κράτος και από την Αλ Κάιντα μετά τη στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Βλαβιανού στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε όλο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top