Τραγωδία στη Μεσόγειο: Καρχαρίες έφαγαν μετανάστες κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης

Όλα έγιναν όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε – 31 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο

Καρχαρίες έφαγαν μετανάστες στη Μεσόγειο

Το ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή κατέληξε στην κόλαση για 31 μετανάστες, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα σαγόνια καρχαριών στη Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η τραγωδία συνέβη όταν η βάρκα η οποία τους μετέφερε από την Αφρική στην Ιταλία, αναποδογύρισε στα νερά της Λιβύης.

Η ακτοφυλακή που έσπευσε στο σημείο, πρόλαβε να σώσει τους 200 αλλά τουλάχιστον 31 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ανάμεσά τους 18 γυναίκες και παιδιά, την ώρα που 40 άτομα αγνοούνται ακόμη.

Σύμφωνα με τις Αρχές τις Λιβύης, τη στιγμή που τα σκάφη διάσωσης έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, παρατήρησαν μεγάλους μπλε καρχαρίες να κολυμπούν γύρω από την αναποδογυρισμένη βάρκα των μεταναστών.

«Περίπου 44 άτομα κρατιόντουσαν από την αναποδογυρισμένη βάρκα τα οποία και σώσαμε. Υπήρχαν όμως πολλά πτώματα τριγύρω και 4-5 καρχαρίες που κολυμπούσαν ανάμεσά τους. Ήταν μεγάλοι μπλε καρχαρίες, ένα πολύ επιθετικό είδος. Όταν καταφέραμε να ανασύρουμε τα πτώματα από τη θάλασσα, παρατηρήσαμε πως μερικά από αυτά είχαν δαγκωθεί, επομένως δεν είναι απίθανο μεταξύ των αγνοουμένων κάποιοι να έχουν φαγωθεί από καρχαρίες», δήλωσε ο Nasser al-Ghammoudi, διοικητής της Λιβυκής ακτοφυλακής.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top