Γερμανός νοσηλευτής-serial killer σκότωσε 106 ασθενείς του

Έρευνες, εκταφές και μαρτυρίες έχουν τρελάνει τους ερευνητές

Ο Νιλς Χέγκελ, ένας Γερμανός νοσηλευτής, καταδικάστηκε για φόνο κι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι ερευνητές, όμως, που ασχολούνται με την περίπτωσή του ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, ότι ο Χέγκελ είναι ύποπτος ως δράστης 106 φόνων!

Σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες 5 ύποπτες περιπτώσεις, για τις οποίες πραγματοποιούνται τοξικολογικές πραγματογνωμοσύνες κι εκταφές. Εκταφές θα πραγματοποιηθούν και στην Τουρκία, όπου έχουν ταφεί Τούρκοι μετανάστες στη Γερμανία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η εισαγγελία και η αστυνομία του Όλντενμπεργκ, στη βόρεια Γερμανία, αναφέρουν ότι «η απαγγελία κατηγοριών από την εισαγγελία σε βάρος του Νιλς Χέγκελ θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς».

Πριν περίπου 2 μήνες, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Χέγκελ, που είχε καταδικαστεί το 2015 σε ισόβια κάθειρξη, είναι ύποπτος για τον φόνο 90 ασθενών – ενδεχομένως και παραπάνω. Παρ’ όλ’ αυτά, σε ορισμένες από τις υποθέσεις είναι αδύνατο να αποδειχθεί η ενοχή του, παρά τις εκατοντάδες μαρτυρίες και τις εκταφές.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Άρνε Σμιτ, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση αυτή ως «μοναδική στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» λόγω της έκτασής της.

Ο 41χρονος Χέγκελ σκότωνε τους ασθενείς του, όταν εκείνοι βρίσκονταν στην ανάνηψη, χορηγώντας τους υπερβολικές δόσεις φαρμάκων, σε δυο νοσοκομεία στο Ντέλμενχορστ και το Όλντενμπεργκ.

Δεν είχε «προτιμήσεις» ηλικίας ή φύλου για τα θύματά του, αν και «προτιμούσε τους ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», είχε εξηγήσει ο Σμιτ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2005, όταν ένας συνάδελφος του Χέγκελ τον έπιασε επ’ αυτοφώρω, την ώρα που έκανε μια μη συνταγογραφημένη ένεση σε ασθενή στην κλινική του Ντέλμενχορστ. Αυτό τον οδήγησε στην πρώτη του καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2008.

Τον Ιανουάριο του 2014, η υπόθεση ξαναζωντάνεψε, καθώς ο νοσηλευτής ανέφερε σε έναν συγκρατούμενό του ότι είχε σκοτώσει 50 άτομα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top