Πυρά Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε: "Μετέτρεψε την Ευρώπη σε σωρό από ερείπια και έστρεψε όλες τις χώρες εναντίον της Γερμανίας"

Επίθεση την πρώτη μέρα του Σόιμπλε ως πρόεδρος της γερμανικής βουλής

Πυρά Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε

Πρωτοφανής η επίθεση από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την πρώτη μέρα του τελευταίου ως προέδρου της γερμανικής βουλής.

Φέρνοντας στην επιφάνεια βαθύτερα προβλήματα του εσωτερικού της κυβέρνησης της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, ο Γκάμπριελ κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι «μετέτρεψε την Ευρώπη σε ένα σωρό από ερείπια που θα πρέπει τώρα να μαζέψουν άλλοι» κι ότι «κατάφερε να στρέψει όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εναντίον της Γερμανίας», με τη στάση του στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης.

«Ο κ. Σόιμπλε είναι μια διχαστική φιγούρα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της Άγκελα Μέρκελ, o κ. Σόιμπε δέχεται συγχαρητήρια στη Γερμανία επειδή βρισκόταν στο “τιμόνι” σε μια περίοδο οικονομικής δύναμης για τη χώρα» αναφέρει η βρετανική Telegraph. Προσθέτει, ακόμα, ότι «είναι μισητός σε χώρες όπως η Ελλάδα για τη βαθιά αποστροφή του στη διάσωση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών της νοτίου Ευρώπης». 

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών φαίνεται ότι βρίσκουν ανταπόκριση, καθώς, όταν ο Σόιμπλε εξελέγη πρόεδρος της βουλής της Γερμανίας, μερικοί βουλευτές του SPD δεν χειροκρότησαν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top