Μακελειό στη Σομαλία! Στους 231 οι νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας

Ανατινάχθηκαν παγιδευμένα αυτοκίνητα με διαφορά λίγων ωρών - Νέα ενημέρωση 18:02

Όσο περνούν οι ώρες αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 231, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από ένα ξενοδοχείο σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πόλης, ο οποίος είναι γεμάτος κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια και καταστήματα.

Δύο ώρες αργότερα ένα ακόμα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις, όμως οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από αυτές κρύβονται οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ, που συνδέονται με την αλ Κάιντα και συχνά εξαπολύουν τέτοιες επιθέσεις στη Μογκαντίσου.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει επίσης τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. Όμως ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύουν συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.

Η χθεσινή επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Σομαλίας.

Πηγή φωτό, βίντεο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top