Συναγερμός ξανά στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ - Κλειδώθηκαν οι επισκέπτες (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Για λόγους ασφαλείας απομάκρυναν τους επιβάτες από το σταθμό Gare du Nord-Πρώτη ανάρτηση: 01-09-2017 23:10

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, μετά από αναφορές για έναν ένοπλο άνδρα στον Πύργο του Άιφελ. 

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση, για να απομακρυνθούν όσοι τουρίστες βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποιοι τουρίστες κλειδώθηκαν μαζί με το προσωπικό, μέσα στον Πύργο του Άιφελ, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει! Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ακολουθεί και δείχνει έντρομους πολίτες κλειδωμένους στο ασανσέρ. Το ντοκουμέντο ανέβηκε στα social media. 

Την ίδια στιγμή, δόθηκε διαταγή για λόγους ασφαλείας να εκκενωθεί και ο σταθμός του τρένου Gare du Nord - και συγκεκρίμενα το τέρμιναλ της γραμμής του Eurostar- όπου υπήρχαν πολλοί επιβάτες. 

Η Eurostar μέσω Twitter ενημέρωσε τους επιβάτες της ότι θα πρέπει να επαναληφθούν κάποιοι έλεγχοι στο "check in" για την αποχώρηση του δρομολογίου "ES9063" και θα υπάρξει καθυστέρηση. «Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας», κατέληξε στο tweet.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ.

Στα social media επικράτησε πανικός με σχόλια, μηνύματα και φωτογραφίες, με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται "τι συμβαίνει και όλα είναι κλειστά στον Πύργο του Άιφελ".

Στη Γαλλία τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και η κινητοποιήση των αρχών μεγάλη, μετά και τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.

Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού και κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο τον επισκέπτονται. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα (το ίδιο και για το δεύτερο). Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο. Ο πύργος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και για πολλές σκηνές ταινιών.​

ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ TWITTER , ΝΕWSOFTHEWORLD

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top