G-20: Φλέγεται το Αμβούργο! Άγρια επεισόδια, φωτιές παντού και τραυματίες

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι επικρίσεις για την σκληρή στάση των Αρχών

H G-20 ξεκίνησε στο Αμβούργο το μεσημέρι της Παρασκευής με τη γερμανική πόλη να συνταράσσεται για δεύτερη μέρα από επεισόδια.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν  γύρω στις 7:00 τοπική ώρα, 8:00 ώρα Ελλάδος με τους διαμαρτυρόμενους να συγκεντρώνονται  σε διάφορα σημεία. Από την άλλη η αστυνομία έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη.

 

 

 

Τραυματίες αναφέρονται και από τις δύο πλευρές, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επικρίσεις για την σκληρή στάση των Αρχών, την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίζεται.

Η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής έδωσε αριθμό τραυματιών μόνο από τη δική της πλευρά, μιλώντας για 111 τραυματίες αστυνομικούς από τα επεισόδια της προηγούμενης νύχτας. Ομάδες που διοργάνωσαν τις συγκεντρώσεις κάνουν επίσης λόγο για τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο να δίνουν αριθμό.

Μαζί με εικόνες από καμένα αυτοκίνητα, το σκηνικό της πόλης συμπληρώνουν την Παρασκευή τεθωρακισμένα της αστυνομίας σε διάφορα σημεία του κέντρου και γύρω από τους χώρους των συναντήσεων, ελικόπτερα που πετούν συνεχώς και διαδηλωτές σε διάφορα σημεία.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν την αστυνομία να απομακρύνει κυριολεκτικά σηκωτούς ειρηνικούς διαδηλωτές.

Το συνδικάτο της γερμανικής αστυνομίας GdP καταδίκασε «τις μαζικές επιθέσεις βίαιων, ακραίων οργανώσεων», εκτιμώντας ότι «το αυτοαποκαλούμενο Black bloc» εκμεταλλεύθηκε «ειρηνικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να επιτεθεί σκοπίμως» στους αστυνομικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top