ΑΥΤΟΣ είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που προσπάθησε να ανατιναχτεί σε κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών

Μαροκινής καταγωγής και γνωστός στην αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα

ΑΥΤΟΣ είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που προσπάθησε να ανατιναχτεί σε κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών

Το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη φωτογραφία του καμικάζι αυτοκτονίας, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης επιχείρησε να ανατιναχτεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, δίπλα στην πλατεία Granplace.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, πρόκειται για τον 37χρονο Ουσάμα Ζαριού, από το Μόλενμπεκ  του Βελγίου, που θεωρείται η «πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη».  Επιπλέον, ήταν μαροκινής καταγωγής και ήδη γνωστός στην αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα! 

Ο δράστης της επίθεσης φώναζε “Allahu Akbar” και επιχείρησε να ενεργοποιήσει τη βόμβα, εκείνη, όμως,δεν εξερράγη. Ενδεχομένως είχε κολλήσει ο πυροκροτητής ή ο δράστης είχε κάνει λάθος στη δοσολογία κι έβαλε μικρότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Οι αστυνομικοί αμέσως τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν. Η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι «η έκρηξη ήταν τόσο μικρής ισχύος, που δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό σε κανέναν».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Αρχές, έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, «εντοπίστηκαν πιθανές χημικές ουσίες και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την κατασκευή εκρηκτικών».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top