Ποιες είναι οι "τρύπες" του συστήματος που εκμεταλλεύονται οι τζιχαντιστές

"Ξέφραγκο αμπέλι" το διαδίκτυο

Oι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται την ανοχή αλλά και τις τρύπες του συστήματος στις δυτικές κοινωνίες. Τί μπορεί να γίνει για να κλείσουν αυτές οι τρύπες εξήγησε ο Ηλίας Παπανικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και τον Παναγιώτη Στάθη.

«Η συζήτηση για το θέμα πρέπει να γίνει σοβαρά, μεθοδικά, χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις. Και τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένα» εξηγεί ο κ. Παπανικολάου και συνεχίζει:

«‘Ξέφραγο αμπέλι’» είναι το διαδίκτυο, ειδικότερα οι επικοινωνίες μέσω αυτού. Κολοσσοί του ίντερνετ μπλοκάρουν βίντεο ήσσονος σημασίας, αλλά επιτρέπουν το ανέβασμα κηρυγμάτων μίσους του ISIS. Επίσης, εταιρείες που παρέχουν κρυπτογραφημένη επικοινωνία, μέσω διαδικτύου, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακόμα, οι μουσουλμανικές κοινότητες, αφού διαφωνούν, είναι ώρα να αρχίσουν να μιλάνε. Η Ευρώπη προστάτευσε την ακεραιότητα των μουσουλμάνων πολιτών της, μέσα σε μια εποχή πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων. Και αυτοί, όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι η ανοχή σημαίνει συνενοχή.

 Τέλος, υπάρχουν πελώριες ευθύνες για το "ξεδόντιασμα" της αστυνομίας. Η κυρία Μέι, ως υπουργός Εσωτερικών, απέλυσε είκοσι χιλιάδες αστυνομικούς πρόπερσι, σε μία χώρα με 3.000 ύποπτους τζιχαντιστές. Αντίθετα, ευτυχώς, με την Ελλάδα οι ένστολοι αστυνομικοί στην Αγγλία δεν είναι όλοι ένοπλοι».

Πελώριο, όμως, είναι και το θέμα της αντιμετώπισης του ζητήματος από τα ΜΜΕ. «Φτιάχνουμε τον ‘μύθο’ αυτών των ανθρώπων, αποκαλώντας τους ‘κτήνη’, αλλά κάποιοι θέλουν να ακούσουν να τους λέμε έτσι, γιατί αυτό τους κάνει ‘μάρτυρες’».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top