Τα πρώτα σκάνδαλα της εποχής Μακρόν

Πρωταγωνιστές οι υπουργοί του και υποψήφιοι του κόμματός του

Τα πρώτα σκάνδαλα της εποχής Μακρόν

Την δυναμική που κατάφερε να κερδίσει με την επικράτηση του στις προεδρικές εκλογές ο Εμανουέλ Μακρόν επισκιάζουν τα σκάνδαλα με πρωταγωνιστές υπουργούς του και υποψήφιους του κόμματος του, στις βουλευτικές εκλογές στις 11 και 18 Ιουνίου.

Σήμερα, Πέμπτη, η εισαγγελία της χώρας αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τον Ρισάρ Φεράν, τον νέο υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών και στενό συνεργάτη του Γάλλου προέδρου. Ο Φεράν αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαπλοκή, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας της συζύγου του το 2011, αλλά κι ότι είχε προσλάβει τον γιο του ως κοινοβουλευτικό συνεργάτη το 2014.  

Μεγάλο θόρυβο προκαλεί, επίσης, η αποκάλυψη ότι η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριέλ Ντε Σαρνέζ, περιλαμβάνεται στη λίστα 20 ευρωβουλευτών για τους οποίους ξεκίνησε έρευνα η Εισαγγελία, έπειτα από καταγγελίες του Εθνικού Μετώπου για εικονικές θέσεις απασχόλησης. Η υπουργός και αντιπρόεδρος του κεντρώου κόμματος MoDem διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της Ακροδεξιάς και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μια καταγγελία που αφορά την ενοικίαση κατοικίας που δεν πληροί τις υγειονομικές συνθήκες επιβαρύνει και την υποψήφια βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Βερονίκ Αβρίλ.

Ο Μακρόν, που υποσχέθηκε να νομοθετήσει υπέρ της ηθικοποίησης της πολιτικής ζωής, δεν κατάφερε τελικά να ξεφύγει από την σκανδαλολογία που ενδέχεται να αποφέρει πλήγμα στον στόχο του για καθαρή νίκη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top