Το πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς της κυβέρνησης Μακρόν- Εμπλέκεται Υπουργός και η σύντροφός του

Την επίθεση εξαπέλυσε η Canard Enchaine

Το πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς της κυβέρνησης Μακρόν- Εμπλέκ

Για ακόμα μια φορά, η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine επιτίθεται σε Γάλλο πολιτικό. Στο στόχαστρο, αυτή τη φορά, ο υπουργός Ρισάρ Φεράν, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα, μεσολάβησε το 2011, όσο ήταν γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού, ασφαλιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne, για να δοθεί έργο στην κατασκευαστική εταιρεία της συντρόφου του.

Πρόκειται για το πρώτο «πλήγμα» της θητείας του νέου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ο Φεράν, υπουργός Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, είναι από τους πρώτους υποστηρικτές του κινήματος του Μακρόν και η εμπλοκή του ονόματός του σε ένα τέτοιο σκάνδαλο έχει, φυσικά, αντίκτυπο και στον πρόεδρο, την ώρα, μάλιστα, που προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής στη Γαλλία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο μη κερδοσκοπικός ασφαλιστικός οργανισμός Mutuelles de Bretagne ήθελε να νοικιάσει έναν χώρο στη Βρέστη, ώστε να λειτουργήσει εκεί ένα κέντρο περίθαλψης. Από τις 3 προσφορές που κατατέθηκαν, εκείνη που τελικά επελέγη ήταν αυτή της εταιρείας Saca της Σαντρίν Ντουσάν, της συντρόφου του Φεράν.

Ο Φεράν απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας ότι η πρόταση που επελέγη ήταν η καλύτερη και η φθηνότερη, ενώ το ότι η εταιρεία ανήκε στη σύντροφό του ήταν «γνωστό σε όλους». Κατηγόρησε, επίσης, την εφημερίδα για συκοφαντία.

Θυμίζουμε ότι για τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές απομένουν μόλις 3 εβδομάδες και η κατάσταση στη Γαλλία είναι κρίσιμη. Η Μαρίν Λεπέν δεν έχασε την ευκαιρία κι αμέσως ζήτησε από τον υπουργό να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για «απολύτως ανήθικο προσωπικό πλουτισμό».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Κριστόφ Καστανέ, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο, τίποτα που δεν είναι ηθικό» κι ότι «ακούγεται άσχημο επειδή δημιουργεί υποψίες σε ένα περιβάλλον καχυποψίας».

Το δε νομοσχέδιο που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση απαγορεύει σε κάθε αιρετό αξιωματούχο ή υπουργό να προσλαμβάνει μέλη της οικογένειάς του, απαιτεί καθαρό ποινικό μητρώο κι επιτρέπει μόνο τρεις συνεχόμενες θητείες στην ίδια θέση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top