Ο Μακρόν στον «θρόνο» του – Το Παρίσι σε συναγερμό

Του παραδίδει την εξουσία ο Ολάντ

Ο Μακρόν στον «θρόνο» του – Το Παρίσι σε συναγερμό

Την εξουσία παραδίδει σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον εκλεγμένο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον 8ο πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σχεδόν 1.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ατυχθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την παράδοση  της εξουσίας.

Οι εκδηλώσεις για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο της χώρας ξεκίνησαν στις 10.00 το πρωί ώρα Γαλλίας, ενώ λίγο νωρίτερα  η κυκλοφορία των αυτοκινήτων  απαγορεύτηκε σε μια μεγάλη περίμετρο που  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Μέγαρο των Ηλυσίων, εξηγούν οι αρχές σε ένα δελτίο τύπου.

Σημεία ελέγχου προβλέπονται επίσης από τις αρχές στον ίδιο τομέα, όπου θα αναπτυχθούν 1.500 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας. Επιπλέον, προβλέπεται να επιβληθούν περιορισμοί στη στάθμευση των οχημάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως προβλέπει η εθιμοτυπία, ο  Φρανσουά  Ολάντ υποδέχθηκε τον νέο πρόεδρο στο Μέγαρο Ηλυσίων για να ακολουθήσει η  συνομιλία τους για περίπου 20 λεπτά στο γραφείο του προέδρου.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο απερχόμενος ηγέτης θα αποκαλύψει ορισμένα κρατικά μυστικά στον διάδοχό του, όπως τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων, για να αποχωρήσει οριστικά από το προεδρικό μέγαρο λίγο αργότερα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top