ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στα Βαλκάνια! Απειλεί με επιδρομή στα Σκόπια ο UCK

Έκρυθμη η κατάσταση και αναποτελεσματική προς το παρόν η διεθνής διπλωματία

Η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Τα Σκοπιά βυθίζονται στο χάος, οι αλβανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις απειλούν με επέμβαση στη ΠΓΔΜ, το Κόσοβο ακουμπά στον "ώμο" των Αλβανών και η Σερβία βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Η διεθνής διπλωματία προσπαθεί να δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στα Σκόπια, αλλά οι τρομοκράτες του  UCK είναι αποφασισμένοι να ρίξουν μπουρλότο στα Βαλκάνια.

Κάποιοι τους θεωρούσαν τελειωμένους από το 1999 με την κατάπαυση του πυρός στο Κοσσυφοπέδιο. Η Σερβία μέχρι και σήμερα τους θεωρεί υπευθύνους για την απόσχιση του Κοσόβου. Εκείνοι όμως  είναι ικανοί να "εκτελέσουν " την ειρήνη στα Βαλκάνια μόνο  και μόνο στο "όνομα" της Μεγάλης Αλβανίας. Ανάρτησή τους προειδοποιεί για το τι πιθανόν μπορεί να συμβεί μόλις 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα μας .

«Προειδοποιούμε τον “πρόεδρο” Ιβάνοφ, και τον στρατό του, ότι εμείς είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από αυτούς και θα τους αντιμετωπίσουμε σύντομα. Είμαστε μια ομάδα 80 στρατιωτών και βρισκόμαστε στην οροσειρά 'Sharr' (σύνορα Σκοπίων -Κοσσυφοπεδίου) και σύντομα θα απελευθερώσουμε τα εθνικά αλβανικά εδάφη και θα κηρύξουμε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας», αναφέρει ο UCK.

Oι ένοπλες δυνάμεις σε Σερβία και Σκόπια έχουν ήδη τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα.

Δημοσιεύματα σε Αλβανία, Σερβία και Κόσοβο γράφουν: «Οι εθνικιστές στη Μακεδονία "παίζουν με τη φωτιά», ενώ οι ακραίες κορώνες στα Τίρανα απειλούν ότι: «Η "Νεα Αλβανία " του Ράμα έρχεται».

Η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο από τις 11 Δεκεμβρίου. Τα πολιτικά και εθνοτικά μίση έχουν ανέβει στα ύψη και η ΠΓΔΜ εμφανίζει την εικόνα μιας ετοιμόρροπης χώρας.

Το παιχνίδι σε αυτήν την επικίνδυνη σκακιέρα έρχεται πρώτα να παίξει η Αμερική η οποία στέλνει τον  αναπληρωτή βοηθό υπουργό  Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης Χόιτ Μπράιαν Γι σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση και να φέρει στο ίδιο τραπέζι δυο "εχθρούς", τον Γκρουέφσκι και τον "ματωμένο" Ζάεφ. Όλοι ελπίζουν ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος θα κάνει το θαύμα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top