Η πικρία του Μελανσόν: Δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο στον β΄γύρο των εκλογών

Εμφανώς δυσαρεστημένος κατηγόρησε Μακρόν και Λε Πεν

Καμία προσπάθεια να κρύψει την πικρία και την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα του α΄γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών δεν έκανε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση με ποσοστό 19,62%.

Ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος δήλωσε δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δυο υποψηφίους στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών, κατηγορώντας τους πως «δεν εκφράζουν καμία ανησυχία για την οικολογική απειλή, η την απειλή που βαραίνει στον ανθρώπινο πολιτισμό» και λέγοντας ότι για την νίκη τους «χαίρονται οι ολιγάρχες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα όταν θα γίνει επίσημα γνωστό, θα το σεβαστούμε. Αυτήν την ώρα όμως δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι περισσότερο και ο καθένας από εσάς ας αποφασίσει με τη συνείδησή του».



Παράλληλα, κάλεσε τα 450.000 άτομα του κινήματος που αποφάσισαν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα του, να εκφρασθούν μέσω της πλατφόρμας του ιστότοπου όπου έχουν δραστηριοποιηθεί, οι δε θέσεις τους θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

«Σας ζητώ να παραμείνετε συσπειρωμένοι να παραμείνετε εν κινήσει και να κινηθείτε διότι οι προκλήσεις που έχουμε ορίσει, παρά τις δυσκολίες, απομένει να επιτευχθούν» κατέληξε.

Σύμφωνα με τους Γάλλους σχολιαστές, με το ύφος και τον τρόπο του ο Ζαν Λικ Μελανσόν, παρέμεινε «ανυπότακτος» μέχρι τέλους, όπως το σύνθημα της καμπάνιάς του.

Έχοντας πετύχει το τριπλάσιο ποσοστό (19,3%) από αυτό του υποψηφίου του σοσιαλιστικού κόμματος του Μπενουά Αμόν (6,2%) είναι πλέον εκ των πραγμάτων ο επικεφαλής της διαμαρτυρόμενης αριστεράς.

Σε δεδομένη στιγμή επομένως θα πρέπει να εξηγήσει ποια θα είναι η πορεία του και ποιες οι επιλογές του για αυτήν την αριστερά.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top