ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ τον Φιγιόν – Τον αλεύρωσαν! ΒΙΝΤΕΟ

Έντονες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του στις γαλλικές εκλογές - Σε εξέλιξη έρευνα για το PenelopeGate

Αντιμέτωπος με σφοδρές αποδοκιμασίες ήρθε την Πέμπτη ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. 

Μπορεί ο... ίδιος να σφυρίζει αδιάφορα για το σκάνδαλο του #PenelopeGate, που κατηγορεί τη σύζυγο του Πενέλοπι, και τα παιδιά τους για αργομισθία, ωστόσο μερικοί ψηφοφόροι φαίνεται να μη συμφωνούν με την επιμονή του, να παραμείνει στην εκλογική κούρσα για την προεδρία της χώρας τους.

Αρκετοί πολίτες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους το τελευταίο διάστημα, τόσο μέσα από δημοσκοπήσεις, όσο και δημόσια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, χρειάστηκε η παρέμβαση των βοηθών του Φιγιόν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μια ομπρέλα για να τον προστατεύσουν από τα αυγά που έριχναν εναντίον του διαδηλωτές στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σήμερα Πέμπτη αγανακτισμένοι πολίτες τον αλεύρωσαν στο Στρασβούργο (βορειοανατολική Γαλλία). Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο «δράστης» της σημερινής επίθεσης ήταν ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι, ο οποίος φορούσε μάλιστα ένα μπλουζάκι που έγραφε «Οι φοιτητές με τον Φιγιόν», προφανώς για να θεωρηθεί υποστηρικτής του 63χρονου. Ο νεαρός πρόλαβε να ρίξει πάνω στο κουστούμι του Φιγιόν ένα ολόκληρο πακέτο αλεύρι, προτού οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τον ακινητοποιήσουν στο έδαφος.

«Βρίσκομαι στο στόχαστρο ενός ανηλεούς διωγμού. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να με αποθαρρύνουν. Όμως, φίλοι μου, ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», ανέφερε ο Φιγιόν λίγη ώρα αργότερα, ενώπιον του πλήθους, προσθέτοντας - με μια δόση ειρωνείας - ότι ελπίζει τουλάχιστον «το αλεύρι να ήταν γαλλικό».

Οι εικόνες με τον... αλευρωμένο Φιγιόν κάνουν τον γύρο των social media με το hashtag #FillonStrasbourg.

Υπενθυμίζουμε ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα κατά του πρώην πρωθυπουργού για κατάχρηση δημοσίου χρήματος μετά τις κατηγορίες για αμοιβές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της συζύγου και των παιδιών του για εικονική απασχόληση. Η έρευνα επεκτάθηκε για να περιλάβει τα ακριβά κοστούμια και ρολόγια που φέρεται να έλαβε ο Φιγιόν ως δώρα, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top