Νέα Σύνοδος του Νότου με άρωμα προσφυγικού και Brexit

Η συνάντηση των ηγετών ορίστηκε για τη Μ. Δευτέρα στην Ισπανία

Νέα Σύνοδος του Νότου με άρωμα προσφυγικού και Brexit

Στην επόμενη Σύνοδο του Νότου, που θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Μαδρίτη, λίγο μετά την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, θα εξεταστούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

O Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, θα φιλοξενήσει στη χώρα του τους ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Κύπρου και της Μάλτας, στο Μέγαρο «Ελ Πάρδο», κοντά στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στον επίσημο ιστότοπό του, μάλιστα, αναφέρεται ότι «ο κύριος σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να συζητηθεί το έργο που απαιτείται να γίνει προκειμένου να διεξαχθούν καλές διαπραγματεύσεις για το Brexit».

Πρόκειτα για την 3η Σύνοδο του Νότου, μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη και στη Λισαβόνα τον Γενάρη. Θα επιδιωχθεί από τους επικεφαλής των νότιων και μεσογειακών χωρών της ΕΕ η διαμόρφωση μιας κοινής θέσης, ειδικά αναφορικά με το μεταναστευτικό και την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top