ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ από τα τουρκικά μέσα: Δάκτυλος των ΗΠΑ πίσω από το πραξικόπημα

Οι ΗΠΑ συνέλαβαν Τούρκο τραπεζίτη

Ένα μόλις 24ωρο πριν συναντηθεί ο Αμερικανός υπεξ  Ρεξ Τίλερσον με τον  Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι προχωρούν σε μία αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα υπήρχε δάκτυλος των ΗΠΑ πίσω από το αποτυχημένο  πραξικόπημα . 

Το αμερικανικό προξενείο στην Κων/πολη τηλεφώνησε σε έναν  από τους βασικούς στασιαστές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της αντίστοιχης δίκης.

«Ο Αντίλ Οκσούζ που είναι γνωστός ως ο 'ιμάμης' δέχτηκε ένα κρίσιμο τηλεφώνημα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έξι μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 21 Ιουλίου στις 10.22 από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη»

Ο Οκσούζ είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ στις 11 Ιουλίου, 4 μέρες πριν το πραξικόπημα  .  Επέστρεψε στην Τουρκία  δύο μέρες πριν το πραξικόπημα . Έκτοτε καταζητείται.

ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου ΗΠΑ -Τουρκίας , οι Αμερικάνοι συνέλαβαν έναν έμπιστο του Ερντογάν  με το που πάτησε το πόδι του στην Νέα Υόρκη . Πρόκειται για τον Μεχμέτ Χακάν Ατίλα,   αντιπρόεδρο της μεγαλύτερης τουρκικής κρατικής τράπεζας, Halkbank.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Τούρκος τραπεζίτης θα δικαστεί με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν και 30 χρόνων για πλαστογραφία εγγράφων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top