ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Γαλλία! Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν

Έτοιμος να αναλάβει δράση ο Ζιπέ

 Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Γαλλία, όπου η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται στη σκιά του σκανδάλου της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν.

Την Παρασκευή παραιτήθηκε ένας ακόμα συνεργάτης του υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς. Πρόκειται για έναν από τους εκπροσώπους της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Τιερί Σολέρ, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Σολέρ ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Twitter, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει τον Φιγιόν.

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν επίσης ο οργανωτής των προκριματικών εκλογών από τις οποίες ο Φιγιόν είχε αναδειχθεί ως ο προεδρικός υποψήφιος των συντηρητικών.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα της Δεξιάς είναι έτοιμος να κατέβει και πάλι ως υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές.

Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο αν συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: πρώτον να αποχωρήσει από μόνος του ο Φιγιόν από την κούρσα και δεύτερον να έχει ο Ζιπέ την ομόφωνη υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top