ΧΑΜΟΣ στο μετρό του Χονγκ Κονγκ! ΞΕΣΠΑΣΕ φωτιά σε βαγόνι- 18 τραυματίες

Το περιστατικό οφείλεται σε πράξη πυρομανή ο οποίος συνελήφθη

Τουλάχιστον 18 άτομα τραυματίστηκαν στο μετρό του Χονγκ Κονγκ από φωτιά που ξέσπασε σε βαγόνι. Σύμφωνα με τις αρχές το περιστατικό οφείλεται σε πράξη πυρομανή, ο οποίος συνελήφθη και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα μέρος του τρένου να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά και έναν άνδρα να βρίσκεται στο έδαφος ενώ κάποιοι από τους επιβάτες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχουν αρπάξει τα ρούχα του.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το στο σημείο εντόπισε ίχνη επιταχυντικού υγρού. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας και τις μαρτυρίες των τραυματιών, πιστεύουμε ότι ένας άνδρας έβαλε φωτιά χρησιμοποιώντας κάποιο καύσιμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γιάου Τσι-ον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει συλληφθεί ένας άνθρωπος για εμπρησμό. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι κάποιοι από τους τραυματίες έχουν σοβαρά εγκαύματα και άλλοι εισέπνευσαν τοξικά αέρια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βαριά τραυματισμένος είναι και ο ίδιος ο δράστης, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top