Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα-Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα-Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμός 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αράουα, στο νησί Μπούγκενβιλ.

Αν και αρχικά το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι σε πολλά νησιά του ωκεανού, στη συνέχεια η προειδοποίηση αυτή αναθεωρήθηκε περιορίζοντας τις επιπτώσεις μόνο στην περιοχή της Παπούας Νέας Γουινέας και τα γειτονικά Νησιά του Σολομώντα. Σύμφωνα με το Κέντρο, πιο μικρά κύματα είναι πιθανό να δημιουργηθούν και σε άλλες χώρες.

«Εξαιτίας του μεγάλου εστιακού βάθους του σεισμού δεν είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλη δραστηριότητα τσουνάμι», εκτίμησε ο Κρις ΜακΚι βοηθός διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωφυσικής της Παπούας Νέας Γουινέας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο επίκεντρο του σεισμού, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι αραιοκατοικημένη.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν ότι έχουν εκτιμήσει την απειλή από τον σεισμό και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στις ακτές τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top