Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στην Κωνσταντινούπολη-Νέα ΦΩΤΟ του μακελάρη

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι υπήκοοι ξένων χωρών-Πρώτη ανάρτηση: 02-01-2017 10:30

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ο τουρκικός Τύπος μετέδωσε αμέσως την είδηση της ανάληψης ευθύνης του χτυπήματος από τους τζιχαντιστές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τουρκικών Αρχών.

Σε ανακοίνωση που αρχικά έδωσε στη δημοσιότητα στα αραβικά και τα τουρκικά, ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες».

Φωτογραφία του μακελάρη μετά το φιάσκο

Μετά τη λάθος φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, σήμερα οι αστυνομικές αρχές δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη όπως ακριβώς κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας του νυχτερινού μαγαζιού, παρόλο που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καθαρά. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης είναι 25 ετών. Μιλούσε σπαστά τουρκικά, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως φώναζε «Αλαού Ακμπάρ». Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως είτε κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν είτε από το Κιργιστάν αλλά δεν ξέρουν ακόμη το όνομά του.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών και εκτέλεσε τα θύματά του, πυροβολώντας τους από κοντινή απόσταση, πολλούς στο κεφάλι και περισσότερες από μια φορές!

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε , πως «το ανθρωποκυνηγητό για τον τρομοκράτη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», εκφράζοντας την αισιοδοξία πως ο δράστης σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι υπήκοοι ξένων χωρών (Ισραήλ, Γαλλία, Τυνησία, Λίβανος, Ινδία, Βέλγιο, Ιορδανία, Ρωσία και Σαουδική Αραβία), καθώς ο αριθμός των Τούρκων θυμάτων ανέρχεται μόλις σε 12.

Οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή, με τουλάχιστον 17.000 αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top