ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ο μακελάρης του Βερολίνου! Είχε μείνει τέσσερα χρόνια σε ΦΥΛΑΚΗ της Ιταλίας

Είχε κάψει κέντρο προσφύγων στη Λαμπεντούζα

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ο μακελάρης του Βερολίνου! Είχε μείνει τέσσερα χρόνια σε ΦΥΛΑΚΗ της Ιταλίας

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον Άνις Άμρι, τον Τυνήσιο καταζητούμενο στη Γερμανία, ο οποίος αιματοκύλησε το Βερολίνο, οδηγώντας ένα φορτηγό πάνω σε αθώους ανθρώπους που βρίσκονταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε και η ιταλική δημόσια τηλεόραση, ο μακελάρης του Βερολίνου από το 2011 έως το 2015 είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στη Σικελία, καθώς είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Λαμπεντούζα.

Μάλιστα όταν αποφυλακίσθηκε, οι ιταλικές αρχές δεν μπόρεσαν να τον εκδώσουν στην Τυνησία, καθώς δε συνεργάζονταν οι αρχές της χώρας.

Την ίδια ώρα η  ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των μέτρων ασφαλείας που είχαν υιοθετηθεί για το 'Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία και των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τους κινδύνους που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι «οι Ιταλοί πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top