ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ: Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα;

Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας

Τη μυθική Ατλαντίδα και τον πλούσιο πολιτισμό της πιστεύουν κάποιοι πως έχουν βρει. Που είναι; Στην Ανταρκτική… Κάτω από τους πάγους κρύβεται ότι έχει απομείνει από το… μυθικό νησί του Πλάτωνα.

Οι λάτρεις των θεωριών συνομωσίας και μερικοί επιστήμονες στηρίζουν τις θεωρίες, που μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για παγωμένη κοινότητα κάτω από την επιφάνεια.

Η Ατλαντίδα, σύμφωνα με τον μύθο, ιδρύθηκε από ανθρώπους που ήταν μισοί θεοί μισοί θνητοί και πρωτοαναφέρθηκε στα κείμενα του Πλάτωνα το 360 π.Χ. Οι φήμες για την τοποθεσία της ποικίλουν, με πολλούς να πιστεύουν πως βρισκόταν κοντά στην Σαντορίνη.

Η ακριβής θέση του φαίνεται πως ορίστηκε από έναν αρχαίο χάρτη, που φτιάχτηκε το 1513. Ο χάρτης αποτυπώνει τις ακτές της μυθικής πόλης, αλλά καταγγέλθηκε ως ψεύτικος από πολλούς μελετητές της εποχής του.

Νωρίτερα φέτος φωτογραφίες της NASA αποκάλυψαν- όπως πιστεύουν κάποιοι- ίχνη ανθρώπινου καταλύματος κάτω από τον πάγο. Οι εικόνες πάρθηκαν από ειδικούς επιστήμονες και δείχνουν κάτι που τα «λαγωνικά του διαδικτύου» ερμηνεύουν ως πόλη.

Εικόνες από το Google Earth φουντώνουν τις φήμες καθώς παρουσιάζουν κάτι που ορισμένοι βλέπουν ως πυραμίδα που δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

Οι «συνωμότες» είχαν αναθαρρήσει και πριν από λίγο καιρό, όταν εμφανίστηκε βίντεο με την επανεμφάνιση του χαμένου πολιτισμού. Το βίντεο τραβήχτηκε από συνεργείο που εξαφανίστηκε το 2002 και δείχνει, σύμφωνα με τους ίδιους, ερείπια κάτω από τον πάγο.

Πιο ακραίες θεωρίες υποστηρίζουν πως στην Ανταρκτική είναι παγωμένη η Ατλαντίδα και ο Χίλτερ την βρήκε και την χρησιμοποίησε σαν βάση για τους ναζί. Μάλιστα χαρτογράφησε την περιοχή και βρήκε ένα εκτεταμένο δίκτυο ποταμιών και σπηλιών, μια εκ των οποίων οδηγούσε σε μεγάλη γεωθερμική λίμνη.

Οι φήμες έγιναν ακόμη πιο ακραίες με μερίδα κόσμου να διαδίδει πως ο Χίτλερ βρήκε στην περιοχή εξωγήινη τεχνολογία και την χρησιμοποίησε για να φτιάξει… υπερόπλα!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top