Δασκαλάκης: «Μπορεί να μην ήταν δικό μου παιδί» - Η αντίδραση της 34χρονης

Η κατάθεση Δασκαλάκη - Τι είπε για τις σχέσεις και τις γνωριμίες τους

Όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα, που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ο Μάνος Δασκαλάκης, που μίλησε για τη σχέση του με την κατηγορούμενη και τους θανάτους των παιδιών. «Μπορεί το τέταρτο παιδί να μην ήταν δικό μου», είπε αναφερόμενος στις εξωσυζυγικές σχέσεις τους.

Πάτρα: Στο δικαστήριο ο Δασκαλάκης - Έβαλε τα κλάματα η κατηγορούμενη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που «έφυγε» από τη ζωή περίπου πριν από έναν χρόνο. Στο εδώλιο η μητέρα της.

Μάνος Δασκαλάκης: «Ζητώ δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου»

Η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, με την 34χρονη μητέρα να ξεσπά σε κλάματα. Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, που στηρίζει την κατηγορία εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη γνωριμία και τη σχέση τους και μίλησε για τους θανάτους των παιδιών τους.

Μάνος Δασκαλάκης

Η κατηγορούμενη, κρατώντας μια φωτογραφία της Τζωρτζίνας, παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη, σημειώνοντας σε χαρτί όσα κατάθεσε.

Πάτρα: «Μπορεί να μην ήταν δικό μου το παιδί» - Η γνωριμία και οι εξωσυζυγικές σχέσεις

Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανώς ταραγμένος και συγκινημένος, ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας τη γνωριμία και τη σχέση του με την κατηγορούμενη, την οποία καθ΄όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, δεν αποκάλεσε καθόλου με το όνομά της.

Αρχίζοντας, επανέλαβε για μια ακόμη φορά όσα είχε πει και δημόσια για την κατηγορούμενη, περιγράφοντάς τη ως μια «μητέρα υπόδειγμα» που έδειχνε να είναι πάνω από τα παιδιά συνέχεια.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους θανάτους των παιδιών και ισχυρίστηκε ότι εκείνος πήρε την πρωτοβουλία για να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που «έφυγε» πρώτο από τη ζωή.

Στη συνέχεια, περιέγραψε όσα άλλαξαν, όταν ανακάλυψε την εξωσυζυγική σχέση της κατηγορούμενης και έφυγε από το σπίτι. Όπως είπε, μετά τον θάνατο της Ίριδας, η κατηγορούμενη του ζήτησε να μείνει σπίτι για εκείνη:

Της είπα αυτό δεν μπορεί να γίνει. Tης το ξεκαθάρισα και ξανά έφυγα από το σπίτι.

«Στις 6 Απριλίου δέχομαι ένα μήνυμα που λέει "να προσέχεις το παιδί, σε αγαπώ πολύ". Ενημερώνω τους συγγενείς γιατί πήγε το μυαλό μου ότι έχει αυτοκτονήσει. Μετά από ώρες μαθαίνω ήταν κλεισμένη σε ξενοδοχείο. Το παιδί το άφησε στη μητέρα της.  Την επόμενη μέρα είχαμε ραντεβού για διαζύγιο», περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης. 

«Σαν μάνα των παιδιών μου όφειλα να τη στηρίξω σε όλο αυτό. Δε μου είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, έχοντας μάλιστα και μια ιατροδικαστική με ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου», κατέθεσε ο πατέρας των τριών παιδιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στη δική του απιστία το 2018, την οποία περιέγραψε ως δικό του λάθος, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορούμενης, η οποία κούνησε, χαμογελώντας, το κεφάλι της. 

Με δέχτηκε πίσω και εγώ της είπα ότι αν εκείνη κάνει το ίδιο, εγώ δε θα το δεχτώ και δε θα τη συγχωρέσω .Το 2019 έμαθα για σχέση με ένα άτομο γνωστό μου.

Το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 

Ο πατέρας των τριών παιδιών μίλησε και για την τέταρτη εγκυμοσύνη της κατηγορούμενης. Όπως είπε, πιστεύει ότι το παιδί μπορεί να μην ήταν δικό του. Η τοποθέτηση αυτή εκνεύρισε την κατηγορούμενη, που κοίταξε αγανακτισμένη τον δικηγόρο της.

Ακολουθεί ο διάλογος του Μάνου Δασκαλάκη με την εισαγγελέα:

Δασκαλάκης: Για το τέταρτο παιδί δεν γνωρίζω αν ήταν δικό μου... Η Ρούλα συνευρέθηκε στις 4 Μαρτίου 2021 με τον άλλον και εγώ γύρισα λίγες μέρες μετά.. 

Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση να μην ήταν δικό σου το παιδί. Άμα τα βάλουμε κάτω...

Δασκαλάκης: Υπάρχει περίπτωση να ήταν και υπάρχει περίπτωση να μην ήταν...

Προβληματισμένος βγήκε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης / Βίντεο star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Πάτρα: «Αν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου»

Στη συνέχεια, ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε όλα όσα έγιναν μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας πριν έναν χρόνο και το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους θανάτους των παιδιών.

«Ήταν διαρκώς στα τηλέφωνα με τους δημοσιογράφους. Έψαχνε απαντήσεις από τον κ. Σόμπολο, πότε θα βγουν οι τοξικολογικές, αν του είπε κάτι ο Χασιώτης. Ο πατέρας μου ήταν δίπλα στην κατηγορούμενη και κάποια στιγμή του λέει: "Αν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου. Ο πατέρας μου της είπε "τι λες;"», είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχθηκαν άτομα από την κατηγορούμενη: «Έμαθα για απειλές προς τους συγγενείς μου χωρίς εγώ να το γνωρίζω. Επικοινώνησε με θεία μου μέσα από τις φυλακές και ρωτούσε τι κάνω. Μια εμμονή ακόμα και μέσα στη φυλακή».

Πάτρα: Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας

Στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε πώς έμαθε για το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας. Όπως είπε, πιστεύει ότι η κατηγορούμενη ευθύνεται και το έκανε για να τον τιμωρίσει:

Το έκανε για να με τιμωρήσει. Είχαμε ραντεβού στους δικηγόρους για τo διαζύγιο, όμως δεν έγινε γιατί μπήκε στο νοσοκομείο το παιδί. Το έκανε γιατί ήμουν ανένδοτος να γυρίσω.

«Ήμουν στη μητέρα μου και η κατηγορούμενη ήταν στο εξοχικό με το παιδί. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί νιώθει μια βόμβα στην πλάτη του και θέλει να πάει το στο νοσοκομείο. Αυτό με παραξένεψε. Επισκέφτηκα το παιδί στο νοσοκομείο. Κοιτούσε συνεχώς τη μητέρα τουΤο παιδί ήταν ψυχολογικα πεσμένο. Είχε όντως χαμηλό οξυγόνο. Οι γιατροί δε μας είπαν ότι μπορεί να πάθει ανακοπή. Με ειδοποίησε τρέξε το παιδί έμεινε. Τρέχω...», περιέγραψε για τη στιγμή που πληροφορήθηκε το επεισόδιο.

Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η 34χρονη βίωνε το πρόβλημα υγείας της Τζωρτζίνας:

«Προφασιζόμενη την (τέταρτη) εγκυμοσύνη έφευγε εκείνη και έμενα εγώ με τους φίλους μου. Στα επισκεπτήρια ερχόταν κανονικά. Η κατάσταση της Τζωρτζίνας δεν προμήνυε ότι θα πάθει ανακοπή. Μετά επέστρεψα στο σπίτι και μείνανε μαζί μόνο για το παιδί. Εκείνη μου είπε ότι θα ήθελε να είμαι για εκείνη. Την εγκυμοσύνη τη διακόψαμε, μας το είπαν οι γιατροί γιατί είχαμε δυο θανάτους και μια ανακοπή».

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο είπαμε να είμαστε μαζί αποκλειστικά για το παιδί. Της ανακοίνωσα ότι θα ήτα καλύτερα να μείνουμε χωριστά για το καλό του παιδιού, παρά να κοροϊδευόμαστε. 

«Προγραμματίστηκε εξέταση για την κόρη μου, η οποία και έγινε. Δέχθηκα βιντεοκλήση με επεισόδιο της Τζωρτζίνας, είχε σπασμούς. "Τι παίρνεις εμένα, πάρε τους γιατρούς να σου πουν τι να κάνεις", της είπα. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο του Ρίου». 

Όπως είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στο νοσοκομείο του Ρίου η 9χρονη άρχισε να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο όλα άλλαξαν όταν το παιδί μπήκε στο Αγλαΐα Κυριακού: «Στο Αγλαΐα το παιδί κατέπεσε. Την πρώτη μέρα ήταν καλά. Ειδικά το τελευταίο 24ωρο δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του. Ήμουν στα ΚΤΕΛ όταν με πήρε η κατηγορούμενη ότι είναι οι γιατροί μέσα και προσπαθούν να το επαναφέρουν», κατέληξε.

Αναφερόμενος στο γιατί στηρίζει την κατηγορία, ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών είπε: «Όπως είπα γιατί βρέθηκε κεταμίνη, θανατηφόρα δόση. Οι γιατροί λένε δεν την έδωσαν. Η κατηγορούμενη ήταν μέσα. Γιατί να λένε ψέματα όλοι αυτοί οι γιατροί;».

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση στις 7 Φεβρουαρίου που θα δεχθεί τις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια.

Κούγιας: «Κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας μίλησε στις κάμερες, λέγοντας ότι η κατάθεση Δασκαλάκη κατέστρεψε το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας, όπως το είχε αναπτύξει ο Εισαγγελέας.

«Είχαμε καταθέσει την υπερασπιστική μας γραμμή. Αναπτύξαμε αδιάσειστα στοιχεία με τα οποία αντικρούεται η κατηγορία. Σήμερα όμως είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη. Ο σύζυγος, ακόμα, της κυρίας κατηγορουμένης κατέστρεψε εντελώς το κίνητρο το οποίο έχει αναπτύξει αρχικά ο εισαγγελέας που έκανε την πρόταση στο συμβούλιο, το οποίο τελικά δέχθηκε και το συμβούλιο. Σήμερα, ο κ. Δασκαλάκης είπε πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ανέφερε στην πρότασή του ο Εισαγγελέας», είπε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Ενώ το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο είναι ότι σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει τον σύζυγό της, ο κ. Δασκαλάκης είπε σήμερα ότι σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον ίδιο. Όμως, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία τα οποία έχουμε στα χέρια μας. Στις 7 του μηνός, κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος. Φοβόμουν ότι θα γίνει αυτό αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top