Ταβάνια με τρύπες - Απίστευτες εικόνες σε νηπιαγωγείο των Αθηνών

Καταγγελίες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Νέες καταγγελίες για ασυντήρητα σχολεία, μόλις λίγες ώρες μέτα το θάνατο του 11χρονου - Βίντεο από Star

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες, απίστευτες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες στο 20ο νηπιαγωγείο Αθηνών. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει με ανακοίνωση του ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας.  

Σέρρες: Αυτό είναι το πιθανό σενάριο που προκάλεσε την έκρηξη στο σχολείο

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς κι όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαζί με τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, γνωστοποίησαν το πρόβλημα με την υγρασία στο ταβάνι των αιθουσών του σχολείου οι οποίες βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου δημοτικού. «Μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις συνεργείο επισκέφθηκε το σχολείο και απομάκρυνε τα κομμάτια της οροφής που είχαν φουσκώσει πάνω από τα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών αφήνοντας το ταβάνι με τρύπες. Οι συνθήκες μέσα στις αίθουσες επιβαρύνονται  παραπάνω αφού  την ώρα του μαθήματος χρησιμοποιούνται οι μισές λάμπες προς αποφυγή βραχυκυκλώματος εφόσον το πρόβλημα της υγρασίας παραμένει.», σημειώνουν.

Τρύπια ταβάνια / Φωτογραφία από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Νηπιαγωγείου Αθηνών

Με αναφορά τους στο θάνατο του μικρού παιδιού στις Σέρρες, οι γονείς εφιστούν την προσοχή στους αρμόδιους και ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και να αποκατασταθούν οι ζημιές. «Φαίνεται δυστυχώς ότι ο θάνατος του μικρού μαθητή στις Σέρρες και ο τραυματισμός των 2 συμμαθητών του δεν ήταν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της πάγια τακτικής που ακολουθείται στους Δήμους όλης της χώρας αφού σήμερα 6 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε το πρωί ο εργολάβος στο 20ο νηπιαγωγείο, ώστε να ξεκινήσει εργασίες, στην οροφή των αιθουσών, την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Η παρέμβαση της διευθύντριας και των γονιών απέτρεψε την είσοδο του στο σχολείο.», τονίζουν στην ανακοίνωση. 

Συνεχόμενες παρεμβάσεις

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρονται στις συνεχόμενες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευράς τους. «Χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τους γονείς ώστε να εμφανιστεί και πάλι ο εργολάβος ο οποίος ενημέρωσε ότι θα προβεί σε εργασίες αποκατάστασης οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου!!! Προκειμένου δηλαδή να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι 30 νήπια θα στοιβαχτούν σε μία αίθουσα και θα κάνουν μάθημα παράλληλα με τις οικοδομικές εργασίες που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου.», αναφέρουν. 

Απαράδεκτες εικόνες / Φωτογραφία από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Νηπιαγωγείου Αθηνών

Δεν είναι το μοναδικό σχολείο με ασυντήρτες υποδομές, υπογραμμίζουν οι γονείς. «Δεν ήταν άραγε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που διαβεβαίωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε όσα σχολεία γίνονται εργασίες έχουν παρθεί μέτρα για να μην δημιουργείται όχληση. Δεν ήταν η  Υπουργός Παιδείας και ο Δήμαρχος Αθηναίων που διαβεβαίωναν τον Σεπτέμβριο ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές; Οι εικόνες που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά μας σε καθημερινή βάση τους διαψεύδουν και δυστυχώς το σχολείο αυτό δεν είναι το μοναδικό με εγκαταλελειμμένες και ασυντήρητες υποδομές.», σημειώνουν. 

Τα αιτήματα τους

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητά τα αυτονόητα, όπως τονίζει στην ανακοίνωση. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης απαιτεί γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες για να λυθεί, βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τους οποίους το σχολείο είναι ο ζωτικός τους χώρος. Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί σίγουρα τη δική μας προτεραιότητα, γι’αυτό και ζητάμε τα αυτονόητα:
•    Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης στο 20ο Νηπιαγωγείο μέρες και ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές.
•    Να δοθεί συγκεκριμένο και άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το σύνολο των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται όχι μόνο για το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά για το σύνολο των σχολικών κτιρίων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας. 
•    Να μην προγραμματιστεί ΚΑΜΙΑ εργασία μέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων. 
•    Να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά πυροπροστασίας για όλες τις σχολικές μονάδες
•    Να γίνει άμεσα ο έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών κτιρίων.», υπογραμμίζουν. 

Θρήνος στις Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

«Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια, σε υποδομές με εξασφαλισμένη τη θέρμανση και την καθαριότητα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές δεν θα κάνουμε πίσω.», καταλήγουν οι γονείς του νηπιαγωγείου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top