Αρπαγή 6χρονου: «Το παιδί είναι ασφαλές, ευτυχισμένο με τον πατέρα του»

Η επιστολή του Νορβηγού δικηγόρου στον δικηγόρο της μητέρας

Τι είπε στο star.gr η γιαγιά του 6χρονου για τη στιγμή της απαγωγής του εγγονιού της στην Κηφισιά

Στην επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου, που απήχθη στην Κηφισιά, στην πλευρά της μητέρας, αναφέρεται ότι το παιδί είναι στη Νορβηγία με τον πατέρα του. Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, ο Ράινερ είναι ασφαλής κι ευτυχισμένος που επανασυνδέθηκε με τον πατέρα του. Προειδοποίησε, μάλιστα, τη μητέρα να μη μεταβεί στη Νορβηγία γιατί εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για απαγωγή.

Την επιστολή που απέστειλε ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Ράινερ στον δικηγόρο της μητέρας του εξασφάλισε το star.gr και ο Ανέστης Συμεωνίδης. 

Αρπαγή 6χρονου: Στη Νορβηγία με τον πατέρα του ο Ράινερ

Σε αυτήν, επιβεβαιώνεται ότι ο πατέρας κρύβεται πίσω από την αρπαγή του μικρού μέσα από το σπίτι, όπου έμενε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά. 

Η επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου στον δικηγόρο της μητέρας

Ενημερώνεται μάλιστα ότι το παιδί βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στη Νορβηγία. 

«Το παιδί επέστρεψε ασφαλές στη χώρα του τη Νορβηγία. Είναι χαρούμενο κι ευτυχισμένο που επανασυνδέθηκε με τον πατέρα του, μετά την απαγωγή του από τη μητέρα του τον Ιούλιο του 2020», αναφέρει η επιστολή. 

Αρπαγή 6χρονου: Το παιδί μπορεί να έχει φύγει στο εξωτερικό

Ο δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι το παιδί θα υποβληθεί σε εξετάσεις και ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της Νορβηγίας θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη, αν διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της απαγωγής του. 

«Το παιδί ανυπομονεί να βρεθεί ξανά με τους φίλους του στη γειτονιά του και με την οικογένειά του. Θα ξεκινήσει σχολείο το φθινόπωρο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το αν είναι καλά», συνεχίζει η επιστολή. 

Κηφισιά: Η δραματική έκκληση της μητέρας του εξαφανισμένου 6χρονου στο Star

Η πλευρά του πατέρα προειδοποιεί επίσης τη μητέρα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί ενδεχόμενη νέα απαγωγή του από τη Νορβηγία. 

Αρπαγή 6χρονου: Στο μικροσκόπιο των αρχών βίντεο με λευκό βαν

«Δυστυχώς τα ελληνικά δικαστήρια δεν ανταποκρίθηκαν στις διατάξεις της Συνθήκης της Χάγης για την επιστροφή του παιδιού στην πατρίδα του. Η δικαστική απόφαση της 15ης Ιουνίου 2021 του νορβηγικού δικαστηρίου ορίζει το νομικό πλαίσιο για το μέλλον του παιδιού. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά δυστυχώς δεν έχει σεβαστή», αναφέρει η επιστολή και καταλήγει ότι η μητέρα κατηγορείται από τις νορβηγικές αρχές για απαγωγή και είναι σε ισχύ ένταλμα για τη σύλληψή της σε περίπτωση που φύγει από την Ελλάδα. 

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top