Σιδηροδρομικό ατύχημα με 6 τραυματίες έξω από τη Λειβαδιά!  

Εγκλωβισμένοι 190 επιβάτες στο χιόνι από το μεσημέρι λόγω βλάβης

Απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών τρένου αλλά και  6 τραυματισμοί σημειώθηκαν σε σιδηροδρομικό ατύημαα στη Βοιωτία, ενώ μαινόταν η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Βγαίνει ο Στρατός για βοήθεια στους απεγκλωβισμούς   

Πρόκειται για 190 επιβάτες αμαξοστοιχίας της ΤΡΕΝΟΣΕ που παραμένουν εγκλωβισμένοι έξω από τη Λειβαδιά, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συγκεκριμένα ακινητοποιήθηκε στη Βοιωτία το τρένο επειδή χάλασε ο «χιονοδιώκτης», το ειδικό εξάρτημα που απομακρύνει το χιόνι από τις γραμμές. 

Από εκείνη την ώρα μέχρι τις 19.45 περίμεναν οι επιβάτες να έρθει μηχανή τρένου για να το ρυμουλκήσει. 

Όμως, ενδεχομένως λόγω των καιρικών συνθηκών, χάθηκε ο έλεγχος και η μηχανή που ήρθε προς βοήθεια έπεσε με δύναμη στο ακινητοποιημένο τρένο. Από τη σφοδρή πρόσκρουση τραυματίσθηκαν έξι άτομα, ενώ  κατέρρευσε τμήμα της οροφής της αμαξοστοιχίας.  

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το ατύχημα         

Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει για το σιδηροδρομικό ατύχημα:  

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο δίκτυο, υπήρξε ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας I/C 54, που κινούταν από την Αθήνα με κατεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς.
 
Στην προσπάθεια ρυμούλκησης της αμαξοστοιχίας υπήρξε μικρή πρόσκρουση με τη μηχανή ρυμούλκησης λόγω της ολισθηρότητας της γραμμής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελαφρά τραυματίες (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 6 άτομα).
 
Η αμαξοστοιχία εν τέλη τέθηκε σε κίνηση προς το σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν ασθενοφόρα για να παρέχουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν όποιους ασθενείς χρειαστεί στο νοσοκομείο.
 
 Οι υπόλοιποι επιβάτες θα μεταφερθούν με έξοδα της εταιρείας για διανυκτέρευση στη Λαμία και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top