Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε πατέρα μαθητή που αρνήθηκε να κάνει self test

Επιτέθηκε λεκτικά στον διευθυντή του σχολείου

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την αρνητή- μαθητή και τη σύλληψη του πατέρα του στη Θέρμη 

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο πατέρας του μαθητή από το Γενικό Λύκειο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αρνείται να υποβληθεί σε self test για να μπορεί να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του.

Ο 58χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβριση-απειλή, απείθεια και διέγερση σε ανυπακοή ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος. 

Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο, ο πατέρας δεν έκανε δηλώσεις. Το μόνο που είπε ήταν «ο Χριστός και η Παναγιά μαζί μας», έβγαλε τη μάσκα και χαμογέλασε.

Self-test: Ελεύθερη αφέθηκε η αρνήτρια - μητέρα μαθητή από τον Εύοσμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το πρωί της Δευτέρας ο μαθητής δεν είχε τη βεβαίωση, η οποία πιστοποιεί ότι έχει υποβληθεί σε self test και είναι αρνητικός στον κορωνοϊό, παρόλο που ήθελε να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα στην τάξη του. 

Την ίδια ημέρα, στο σχολείο βρισκόταν και ο 58χρονος πατέρας του συγκεκριμένου μαθητή, ο οποίος αυτοαποκαλείται «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και δεν ήθελε να κάνει το παιδί του το τεστ. Ο διευθυντής του σχολείου ξεκαθάρισε ότι αν ο μαθητής δεν υποβληθεί σε τεστ δεν μπορεί να μπει στην τάξη και τότε ο 58χρονος του επιτέθηκε λεκτικά.

Παρόμοιο περιστατικό και στον Εύοσμο

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες και στον Εύοσμο, όπου μια μητέρα μαθητή, ο οποίος δεν ήθελε να κάνει το self test, είχε συλληφθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self-tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού» είχε υποστηρίξει η 49χρονη μητέρα. Μάλιστα, είχε υποβάλει και μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου, γιατί «δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top