Φουρθιώτης: Νέα δικογραφία σε βάρος του για πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

«Η ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχει χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα»

Νέα δικογραφία, η τρίτη κατά σειρά, σχηματίστηκε στη Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη, αυτή τη φορά, σχετικά με τη «δημοσιογραφική» του ιδιότητα που ο ίδιος προέβαλε καθώς φέρεται ότι κατείχε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης, με το οποίο μπορούσε να περνάει ανενόχλητος στα υπουργεία.

Ύστερα από σχετική καταγγελία του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.  

Υπόθεση Φουρθιώτη: Στη Δικαιοσύνη από τη Βουλή έγγραφα για διαπιστευση

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ανέθεσε την έρευνα στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.  

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, έφτασε στην Εισαγγελία και θα συσχετιστεί στη δικογραφία ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top