Σ.Βαλυράκης: Ψάχνουν το αλιευτικό που τον έριξε στη θάλασσα - Νέα στοιχεία

Ορίστηκε πραγματογνώμονας για τα ακριβή αίτια θανάτου του

Αναλυτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 26/1 για τα νέα στοιχεία που αφορούν τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. 

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του πρώην βουλευτή Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου, μέσω επιστολής στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια και την εμπλοκή άλλου σκάφους, ενώ από την τοπική λιμενική αρχή ορίστηκε πραγματογνώμονας προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού.

Πλακιωτάκης: Εξονυχιστικός ο έλεγχος για την αιτία θανάτου του Βαλυράκη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναμένεται να πάρουν γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους. Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Βαγγέλης Γκούμας, έχουν συλλεχθεί αποτυπώματα από το φουσκωτό του πρώην βουλευτή, ενώ αναζητείται και γενετικό υλικό από την προπέλα. Οι πληροφορίες και η κατάθεση ενός μάρτυρα στρέφουν το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών στην αναζήτηση ενός επαγγελματικού ψαροκάικου που δε διέθετε τέντα.

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η σύζυγός του

Σήφης Βαλυράκης - Μίνα Βαλυράκη

Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του Μίνα Παπαθεοδώρου. φωτογραφία αρχείου Ndp 

Τι αναφέρεται στη δικογραφία 

Στη δικογραφία φέρεται να υπάρχει η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Βαλυράκης διαπληκτίστηκε με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι. Όμως η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Σήφης Βαλυράκης: H προπέλα του σκάφους «σκότωσε» τον πρώην υπουργό

Επίσης, στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρίσκονταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του, αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη.

Πρόκειται για το λεγόμενο «quick stop» που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Τι κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, κατήγγειλε ότι για το δυστύχημα του πρώην υπουργού ευθύνεται ο καπετάνιος ενός επαγγελματικού αλιευτικού.

Ο κ. Σπύρου, επικαλέστηκε μάλιστα αυτόπτη μάρτυρα που παρακολούθησε το τραγικό περιστατικό από τα 500 μέτρα απόσταση και καλεί όποιον εμπλέκεται να εμφανιστεί άμεσα.

Σύμφωνα με όσα είπε, το αλιευτικό πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού, ενώ στη συνέχεια ο καπετάνιος του σκάφους λογομάχησε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή. Μετά τον καβγά, ο καπετάνιος του αλιευτικού φέρεται να άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του πρώην βουλευτή, με αποτέλεσμα, πιθανότατα από τον κυματισμό που προκλήθηκε, ο πρώην υπουργός έπεσε στη θάλασσα.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top